Bloodrush и The Lefties в Шумен

Bloodrush и The Lefties ще имат концерт в MeRock клуб в Шумен на 24 април. Групите станаха популярни за широката общественост през 2016 г. във формата "Голямото рок междучасие". След това записаха албуми,  концерти и участия в редица фестивали. Гостуването в Шумен е част от националното турне на Bloodrush, в което пред публика се представя новият студиен албум "Quench". От 20 до 28 април бандата свири в цели 7 български града - Пловдив, София, Велико Търново, Шумен, Бургас, Добрич и Варна.

Мартин Кирилов, Коста Коларов и Димитър Димов сформират Bloodrush през 2012 г. През 2015 г. записват и първия си метъл албум, озаглавен “No man’s land”. След това Димитър Димов заминава за Великобритания, а в групата идва нов басист. През 2016 г. Bloodrush печелят телевизионното състезание за млади български рок и метъл банди „Голямото рок междучасие“. По-късно Коста и Марто заминават за Англия, а групата се завръща към оригиналния си състав. Така се стига до втория им студиен албум "Quench", който е продуциран от Васил Райков от Odd Crew. Записан е в различни студия у нас и в чужбина. Клипът към парчето “Quench” е заснет в Лондон и е дело на Петър Тухчиев, а част от работния екип са имена като Джейкъб Рогала и Гонзало Перейра. Албумът е осъществен след кампания за финансирането му в Indiegogo - международен уебсайт за краудфандинг.

Интересно е, че в социалните мрежи Bloodrush публикуват видео обръщение към феновете си, записано на едно добруджанско поле, за да провокират българската публика да ги подкрепи. Правят го със самоирония, но и със съзнанието, че тъкмо от Добрич са тръгнали. Още можете да чуете от разговора с Мартин Кирилов.


  


ВИЖТЕ ОЩЕ
Веско Стамболов

Първо изпълнение на Концерта за пиано и оркестър на Големинов

Пианистът Веско Стамболов и Симфониета Шумен ще предложат на публиката от 19:05 ч. в четвъртък програма с първо изпълнение за града на Концерта за пиано и оркестър на Марин Големинов. Ще бъдат изпълнени още Концерт за пиано и оркестър №2 от Бетовен, балетна музика из операта „Самсон и Далила“ от Сен-Санс, Увертюра към операта „Отвличането от сарая“ от..

публикувано на 18.09.19 в 15:01

SPIRIT COOL библиотека в Русе

Завърши ремонтът на библиотеката на Първо основно училище “Отец Паисий” в Русе. С проекта Spirit Трансформации – COOL Библиотеки тя се превърна от едно нефункционално, лишено от   въображение и уют място във вдъхновяващо, цветно и много уютно книжно COOL пространство! Официалното откриване на библиотеката ще бъде на 20 септември от 11 ч.

публикувано на 18.09.19 в 13:11
Велики Преслав

Макет на владетелския дворец

Нов макет на района на царския дворец във Велики Преслав ще бъде представен в четвъртък, 19 септември, от 17:30 часа в Археологическия музей на старопрестолния град.Той е изработен от художника и учител Марин Минков, със съдействието на доцент Стойчо Бонев, който от години изследва архитектурата на Велики Преслав, коментира за Радио Шумен директорът на..

публикувано на 18.09.19 в 12:00

"Зевзеци" по Чудомир

Премиерата на "Зевзеци", най-новото заглавие в афиша на Драматично-кукления театър - Силистра, ще бъде на 20 септември от 19 часа. Сценичната адаптация и режисурата са на Невена Митева, която и преди е работила по текстове на Чудомир, в постановката "Чешити", реализирана в габровския театър. В спектакъла хореографията е дело на Стефан Станчев. Участват..

публикувано на 17.09.19 в 17:10

"Пъстроцветие" в библиотеката

Изложба "Пъстроцветие", с картини и приложно изкуство от Теодора Николова, ще бъде открита на 18.09 в Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград. От 17:30 часа публиката ще може да се срещне с изкуството на живеещата в Исперих авторка, която има опит в изработката на пана, рисуване на камък, върху кратунки, дърво, керемиди. Тя се занимава също с..

публикувано на 17.09.19 в 16:28

Празник на занаятите

За втора поредна година село Караманово, област Русе, беше домакин на фестивала „Празник на занаятите“. Повече от 250 участници се включиха в инициативата, която пресъздава и предава на поколенията съхранените през вековете народни обичаи и традиции. По идея на организаторите всички участници бяха облечени в автентични народни носии...

публикувано на 17.09.19 в 12:07

Гласовете от Русе за Добруджа

К нигата „Гласовете от Русе за Добруджа“ ще бъде представена в 17 ч. в Дом-паметник „Йордан Йовков“ в Русе. Нейни автори са Мариана Димитрова – главен уредник в отдел „Нова история“ и проф. д-р Николай Ненов – директор от Регионалния исторически музей. Книгата разкрива дейността на русенската общественост, на добруджанската бежанска общност, на..

публикувано на 17.09.19 в 10:45