Bloodrush и The Lefties в Шумен

Bloodrush и The Lefties ще имат концерт в MeRock клуб в Шумен на 24 април. Групите станаха популярни за широката общественост през 2016 г. във формата "Голямото рок междучасие". След това записаха албуми,  концерти и участия в редица фестивали. Гостуването в Шумен е част от националното турне на Bloodrush, в което пред публика се представя новият студиен албум "Quench". От 20 до 28 април бандата свири в цели 7 български града - Пловдив, София, Велико Търново, Шумен, Бургас, Добрич и Варна.

Мартин Кирилов, Коста Коларов и Димитър Димов сформират Bloodrush през 2012 г. През 2015 г. записват и първия си метъл албум, озаглавен “No man’s land”. След това Димитър Димов заминава за Великобритания, а в групата идва нов басист. През 2016 г. Bloodrush печелят телевизионното състезание за млади български рок и метъл банди „Голямото рок междучасие“. По-късно Коста и Марто заминават за Англия, а групата се завръща към оригиналния си състав. Така се стига до втория им студиен албум "Quench", който е продуциран от Васил Райков от Odd Crew. Записан е в различни студия у нас и в чужбина. Клипът към парчето “Quench” е заснет в Лондон и е дело на Петър Тухчиев, а част от работния екип са имена като Джейкъб Рогала и Гонзало Перейра. Албумът е осъществен след кампания за финансирането му в Indiegogo - международен уебсайт за краудфандинг.

Интересно е, че в социалните мрежи Bloodrush публикуват видео обръщение към феновете си, записано на едно добруджанско поле, за да провокират българската публика да ги подкрепи. Правят го със самоирония, но и със съзнанието, че тъкмо от Добрич са тръгнали. Още можете да чуете от разговора с Мартин Кирилов.


  


ВИЖТЕ ОЩЕ

Маргаритките отново на върха

Детска вокална група ,,Маргаритка” от Смядово е отличена с поредна първа награда на Шестия международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето”, проведен във Велико Търново. Децата печелят отличието в категорията за вокални формации. За високите си постижения децата и техните учители получават награда екскурзия и от кмета на..

публикувано на 20.05.19 в 09:22

Търсят достойния за "Златен век"

Комисиите за избор на тазгодишния носител на наградата „Златен век” заседава днес във Велики Преслав . Тя е най-високото отличие на общината, което се дава ежегодно на 24 май за стойностни постижения в областта на образованието, културата, обществения живот и спорта. Предложения за награждаване правят училища, читалища, музеят в града,..

публикувано на 20.05.19 в 09:17

Хор “Симеонис“ с международен приз

Шуменският хор „Симеонис” с диригент Славил Димитров получи поредно признание. Този път на четиридесетото издание на Майския международен хоров конкурс   „Проф. Георги Димитров“   във Варна. Конкурсът е най-престижният международен хоров форум на Балканския полуостров. Тази година се проведе от 17 до 19 май. Хор “Симеонис“ получи трета награда в..

публикувано на 20.05.19 в 09:02

Отличниците на "Вълшебната завеса"

В Търговище завърши 20-то издание на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса”. Журито с председател проф. Йоана Спасова Дикова обяви и присъдените отличия. Голямата награда получи „Принцесата и граховото зърно” на  Държавен куклен театър – Видин. Първата награда отиде„Маша и мечокът” на Московския областен куклен театър...

публикувано на 18.05.19 в 12:27

Инициативи за Нощта на музеите

Богата програма за отбелязването на Европейската нощ на музеите на 18 май са подготвили в Разград Регионалният исторически музей в града и местната община. Инициативите започват от днес, когато в Историческия музей в Исперих ще бъде открита изложбата „Капанска сватба“. Това съобщи директорът на музея Галена Радославова. " Ще бъде..

публикувано на 17.05.19 в 10:37
Военен клуб - Русе

Поетичният театър продължава

Втори ден във Военния клуб в Русе продължава Международният фестивал на поетичния театър „Борба и обич”. Той поставя акцент върху композиции по български поети или българска драматургия в стих. Четенията започват от 10 часа с участниците от втора възрастова група и продължават до късно довечера, когато от 19 часа на младежката сцена на Военния клуб..

публикувано на 17.05.19 в 09:50

Нощ в музея

"Нощ в музея" организира днес Историческият музей в Тутракан. От 18:00 ч. е представянето на новоиздадения сборник "Из миналото на Тутракан - събития и личности", в който са събрани всички научни изследвания на покойния вече историк и родолюбец, почетен гражданин на Тутракан - Енчо Йорданов. След 19:00 ч. всички експозиции на Историческия..

публикувано на 17.05.19 в 09:28