Температурите се повишават

7 градуса показваха термометрите тази сутрин в Шумен, налягането е 999 хектопаскала, през деня ще остане почти без промяна. Относителната влажност на въздуха е 81%.

В Русе и Силистра температурата сутринта е 10 градуса, в Разград - 8, а в Търговище - 7. Сутринта все още ще е облачно. Следобед облачността ще се разкъса и намалее, на места до слънчево време.

Вятър ще е слаб до умерен от югоизток. Максималните температури във вътрешността на района ще се повишат до 18-21 градуса. За Шумен - около 20 градуса.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Конкурс за пътепис на релси

БДЖ обявява конкурс за пътепис на тема „Разходка с влак”. Инициативата е в рамките на кампанията за популяризиране на еднодневните разходки сред природните забележителности на страната. Най-добрите авторски пътеписи ще бъдат публикувани в специална рубрика на официалната страница на БДЖ, както и във фейсбук. Отличените участници ще получат по..

публикувано на 21.11.19 в 11:09

Изтеглят от пазара храни с листерия

Българската агенция по безопасност на храните изтегля от пазара пушена скумрия на шайби и домашен свински суджук, произведени в България, заради наличие на листерия моноцитогенес. Това стана след като служители на агенцията изследваха извънредно 300 проби от готови за консумация храни. Пробите са взети от три групи продукти, в които е..

публикувано на 21.11.19 в 08:30

Ден на християнското семейство

На 21 ноември Българската православна църква чества празника Въведение Богородично. 21-ви ноември се отбелязва и като Ден на християнското семейство. На този празник християните възпоменават въвеждането на тригодишната Мария – бъдещата Божия майка, в Ерусалимския храм. Малката Мария сама изкачила 15-те стъпала до входа на храма. От този ден..

публикувано на 21.11.19 в 07:27

Дъждовен четвъртък

Тази сутрин на много места в Североизточна България превалява дъжд. Количествата навсякъде са около и под 1 л/кв.м. В Разград бе измерената най-ниска температура – 11 градуса, в Шумен – 12, а в Русе и Силистра – 13 градуса. В Шумен духа слаб югоизточен вятър, атмосферното налягане е 994 хектопаскала, относителната влажност на въздуха – 95%. През..

публикувано на 21.11.19 в 06:35

Без ток на 21 ноември

Неотложни ремонти на съоръженията за доставка на електроенергия ще са причина за спиране на тока и днес, 21 ноември, в Североизточна България. В Разградска област от 08:30 ч. до 17:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на селата: Голям Поровец, Лудогорци, Бърдоква, Старо селище и Йонково ; ТП "ПС ВИК", ТП "Глобул", ТП..

публикувано на 21.11.19 в 06:20

За унгарците с любов

  70-годишнината от създаването на къща музей „Лайош Кошут“ бе отбелязана тази вечер в Шумен. Програмата откри градският духов оркестър „Михаил Биков“. Показана бе и документалната изложба „Къща музей „Лайош Кошут“ – културен мост между две държави“. Експозицията проследява историята от основаването на мемориалната къща на унгарския революционер..

публикувано на 20.11.19 в 19:55

Битоля в снимки

  Северномакедонският фото клуб ,,Стеван Наумов – Стив" от Битоля гостува днес в Шумен. Над 70 снимки представят живота в Битоля през последните четири десетилетия. Изложбата е със заглавие ,,40 години во крупен план“ и бе официално открита тази вечер в НЧ,,Добри Войников-1856“.

публикувано на 20.11.19 в 19:29