Расте детската престъпност

Снимка: pixabay.com

196 малолетни и непълнолетни са преминали през детските педагогически стаи в Шуменска област през миналата година.

Броят им е с 13 повече от 2017-а, сочи статистиката. Момчетата са 122, а момичетата - 74. Близо 9 на сто от подрастващите, с които са работили педагогическите инспектори, са избягали от дома си, 7 на сто са употребявали психоактивни вещества, а над 6% са увредили обществена или частна собственост. 113 малолетни и непълнолетни от Шуменска област са извършили кражба.

През миналата година пострадали от престъпления са 47 деца, от които 26 са момчета, а 21- момичета. Телесни повреди са получили 8 младежи, а жертва на кражба са станали други 7 души под 18-годишна възраст.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бюлетини с конвой до съда

Няма да има ново броене на бюлетини реши днес Административният съд в Шумен по делото, образувано по жалба на „БСП за България“ срещу решението на Общинска избирателна комисия   за избор на кмет на Община Шумен. На заседанието бяха разгледани всички протоколи от секционни избирателни комисии. Само в 4 от тях в графата жалби има вписано особено..

публикувано на 18.11.19 в 16:43

Кмет пази дърветата

Кметът на Велики Преслав Янко Йорданов издаде заповед да се спре премахването на всякакъв вид дървета в населените места, около реките, напоителните канали и пътищата в общината за времето от 1 декември до 31 март догодина. Огледите и издаването на разрешителни за сеч извън горския фонд също се спират за времето, през което вегетацията на..

публикувано на 18.11.19 в 16:20

Избират общински комисии

Заместник-председател на Общинския съвет и състав на постоянните комисии ще изберат на първата си редовна сесия новоизбраните съветници в Шумен. Заседанието е насрочено за 28 ноември от 9 ч. Временна комисия ще разработи промени в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет. Съветниците ще разгледат предложените от кмета Любомир Христов..

публикувано на 18.11.19 в 15:26

Велики Преслав утре без вода

Без вода за 24 часа ще бъдат жителите на Велики Преслав, съобщават от общинската администрация. Водоподаването ще бъде преустановено от 9 ч. на 19 ноември до 9 ч. на 20 ноември. Причина за спирането на водата е подмяна на захранващия водопровод за града.

публикувано на 18.11.19 в 13:46

Падащи клони на платото

Служител от Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ премахна паднали клони по пътеката за пещера „Русалка“. Дървото е от вида бук и затрудняваше преминаването след мостчето в района на местността „Операта“. Сухите клони са преместениq за да се освободи пешеходнияj маршрут.   Дирекцията на Природния парк предупреждава туристите при силен..

публикувано на 18.11.19 в 13:28

Връщат пари за къщи за гости

Бенефициентите на два европроекта за изграждане на къщи за гости в област Шумен ще трябва да върнат изцяло получените средства. Фирмите попадат в предварителния списък на Държавен фонд "Земеделие" и за тях е открито производство за налагане на 100% санкция, става ясно от публикация на сайта на фонда. В предварителния списък са включени „Агро инвест..

публикувано на 18.11.19 в 12:48

Младеж нацели бус след гонка

Деветнайсетгодишен шофьор без книжка се опита да избяга от полицейски патрул, но се блъсна в микробус. Около 22 ч. на 15 ноември на ул. „Трети март“ в Търговище шофьорът на лек автомобил „Фолксваген Голф“ не е спрял на подаден сигнал със стоп палка и е продължил в посока ул. „Цар Освободител“. Последвалите го полицаи са го настигнали на изхода на..

публикувано на 18.11.19 в 12:00