Програма "Днес" с темите за изборите и 100-годишнината на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец

В програма "Днес" на Радио Шумен на 8 май, сряда, от 13 до 17 часа можете да проследите:

- Какво трябва да знаем за бюлетините и гласуването на евроизборите, кои са сроковете, за които е добре да сме информирани, ще разберем от Невена Николова;

- 100-годишнината на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец отбелязваме тази година. Каква е историята и какво е настоящето на организацията търси Мина Денева в разговор с Преслава Лилова, директор на международния отдел на БЧК;

- От 14:30 часа е редовната радио борса с вашите обяви и оферти;

- Мария Гроздева ще стреля първа в обновената зала за спортна стрелба в Основно училище "Никола Обретенов" в Русе. На събитието е Ася Пенчева, кореспондент на БНР;

- Поредната кампания на полицията за ползване на предпазни колани в автомобилите. Темата следи Елица Николова;

- Каква е каузата на доброволците от Централна рибоопазваща организация? Как те ще са от полза за зарибяването и охраната на водоеми у нас ще търсим в разговор с представители на неправителствената организация. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивали, събори, състезания

На селски празници и спортни състезания ще ви поканим в съботното издание на „Оттука започва денят“. Традиционният фестивал на динята в Салманово и първият събор „Бабината питка“ в Белокопитово, както и отложеният Лудогорски маратон ще бъдат акценти от 7 до 10 сутринта на 24-ти август. Розалина Райчева и Мина Денева ви каним да бмъдем заедно,..

публикувано на 23.08.19 в 11:40

Приятно утро с Радио Шумен и на 23 август

   Петък, предстоящи почивни дни, слънце и предаването ,,Оттука започва денят“. Толкова много приятни неща събрани на вълните на Радио Шумен! Каним ви да посрещнете новия ден от 7 до 10 часа с много музика от ефира. Актуалната информация и поканите за различни събития ще са също за вас. В студио едно ще е екипът: водещ - Жулиета Герова,..

публикувано на 22.08.19 в 13:53

Бъдете тази нощ с предаването ,,По първи петли"

  Какво печелим и какво губим, когато изразяваме искрено чувствата си? Това е темата, с която ви каним на ефирен диалог в предаването ,,По първи петли“ на програма ,,Хоризонт“ тази нощ! То ще се излъчи този петък от 4 до 6 часа от студио едно на Радио Шумен. С вас ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор..

публикувано на 22.08.19 в 13:14

Борбата с африканската чума по свинете - във фокуса на програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в четвъртък можете да проследите: - Дават ли резултат предприетите от Държавно горско стопанство „Върбица“ мерки за ограничаване на африканскската чума по свинете в района на местността „Елешница“? Това ще дискутират на на епизоотична комисия в Шумен. Каква е ситуацията в Русе и Разград? По темата работят Росица..

публикувано на 22.08.19 в 09:58

Четвъртък сутрин в "Оттука започва денят"

Survivor по шуменската улица „Люботрън“ ще ви предложим в утрото на 22 август. И ако това преживяване за всички нас ще трае само минути, то за живеещите там, изпитанието да въвриш и да шофираш по улицата продължава вече години наред. Още по темата ще чуете в „Оттука започва денят“ в четвъртък сутрин. И от предизвикателствата на „Люботрън“ в Шумен, ще..

публикувано на 21.08.19 в 15:40
Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) стартира кампания под надслов „Не на насилието на стадионите“

Предпазване и грижа

Как се работи при случаи на насилие над деца? Можем ли и как да ги научим да са предпазливи?Какво ще се реши в Омуртаг. Обществеността и властите там обсъждат мерки   след катастрофата на 15 август. Какви предимства ще дадат на пациентите самостоятелните практики на медицинските специалисти? Какви грижи предлагат за възрастни и хора с увреждания..

публикувано на 21.08.19 в 09:53

Сряда с Радио Шумен!

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и предаването „Оттука започва денят“. В утрото на 21 август ще говорим за основните приоритети и ценности на българите, ще разберем от каква подкрепа се нуждае приютът за бездомни животни „Тонка Петрова“ в Шумен, ще чуем и какво се случва с Кръглата църква във Велики Преслав. С вас след новините в..

публикувано на 20.08.19 в 14:56