Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-активни малки читатели

4
Снимка: РБ „Проф. Боян Пенев”

Детският отдел към Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград отличи своите най-активни малки читатели през годината.

Най-малкият читател 4-годишният Александър Иванов от ДГ „Лудогорче” емоционално рецитира стихотворението на Иван Вазов "Аз съм българче”. Поздравления получиха от ОУ „Никола Икономов” - Деа Славова, І клас; Анжела Димитрова, ІІ клас; Габриела Анчева, ІІ клас; Кристиян Начев, ІІІ клас. От СУ „Христо Ботев” – Йордан Бонев, ІІ клас и Божидара Орцева, ІV клас. От ОУ „Н.Й.Вапцаров” – Алекса Николаева, ІІ клас и Елица Христова, ІІ клас. Дариян Димитров, VІ клас от ОУ „Васил Левски” и Габриела Иванова, VІ клас от ОУ „Отец Паисий”.

На 20 май в Детския отдел ще бъдат връчени наградите в читателската надпревара „Една година приключения...”, съвместна инициатива на библиотеката и ОУ „Н. Й. Вапцаров”.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Обновен храм отвори врати

Официалното откриване на обновения храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Кубрат е днес. Тържественото богослужение извърши Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум. Църквата е основно ремонтирана със средства по Програмата за развитие на селските райони, каза за Ради Шумен отец Светослав от храма. "Храмът е с обновена..

публикувано на 21.04.24 в 08:53

Ориентиране с кауза

Състезание по ориентиране с благотворителна цел ще се проведе днес, на 21 април, в местността "Балеу" край разградското  в село Дряновец. Това е поредната инициатива в подкрепа на разградчаните Ангел Героев и Пламен Кулов, които се борят с онкологични заболявания.  Състезанието по ориентиране е за любители, без ограничения във възрастта. Всеки..

публикувано на 21.04.24 в 08:29
Община Разград

Община осъди министерство

Община Разград спечели още едно дело срещу регионалното министерство за наложена корекция по европроект, съобщиха от администрацията. Става дума за реконструкция и благоустрояване на дворно място и изграждане на енергоспестяващо осветление на Основното училище „Никола Й. Вапцаров“.  Санкцията е наложена  през септември 2021 г. от заместник-министър на..

публикувано на 19.04.24 в 14:10

Спортни турнири с кауза

Благотворителни турнири по канадска борба, шах и тенис на маса ще се проведат този следобед в двора на Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград. Инициативата е на ученици и на техния преподавател по гражданско образование Цветалина Минкова. Може да се включи всеки желаещ, независимо от възрастта. Таксата за участие е..

публикувано на 18.04.24 в 13:42

3000 лева от фонд "Инвитро"

Започна приемът на документи за финансово подпомагане на двойки, семейства и хора с репродуктивни проблеми в община Разград, съобщават от местната администрация.  Заявления се подават през цялата година в деловодството на община Разград или на eлектронния адрес на администрацията.  Право на подпомагане от Общинския фонд „Инвитро“ имат двойки, в..

публикувано на 17.04.24 в 09:39

Награда за Разград

Община Разград е сред отличените от „Национални награди 2024“ на Асоциацията на българските градове и региони. Наградата в категория „Иновации в образованието“ беше получена от кмета на община Разград Добрин Добрев по време на Националния зелен форум.  Високата оценка от Асоциацията е за стремежа на местната управа да подкрепя изпълнението на..

публикувано на 16.04.24 в 09:33

Удар в крайпътно дърво

40-годишна жена пострада при катастрофа и е настанена за лечение в болница, съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 18.40 часа на 14 април на тел.112. На място, по пътя между град Завет и село Веселец, е установено, че водачката на „Фолксваген Голф“ е изгубила контрол над автомобила и се е ударила..

публикувано на 15.04.24 в 12:38