Министър Каракачанов в Русе

Красимир Каракачанов
Снимка: БТА

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще е на двудневно посещение в Русе.

От 15 ч. днес той ще разговаря с офицерите и сержантите от запаса и резерва в техния клуб на ул. „Александровска“ № 77. От 16 ч. на алеята до хотел „Дунав“ вицепремиерът ще открие кампанията „Бъди войник“, по време на която ще се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси и ще бъде показана военна техника.

От 18 ч. в Доходното здание Каракачанов ще присъства на концерта на Представителния ансамбъл на въоръжените сили и Представителния духов оркестър на военноморските сили, както и на Общинския мажоретен състав „Екстрийм“.

Утре от 10,30 ч. заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност ще открие Международния фестивал за поетичен театър „Борба и обич“, който се организира за втора поредна година.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Красимир Каракачанов

Брюксел да не размахва пръст

„Крайно време е от Брюксел да спрат да ни размахват пръст.“ Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира в Русе последния доклад на Европейската комисия за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка. "Аз отдавна говоря, че няма смисъл да се занимаваме с подобни мониторингови доклади. Ние сме..

публикувано на 23.10.19 в 13:31

Министерска проверка

Министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов пристигна в Русе, за да направи проверка на ремонтните дейности по Летния театър, който се намира на територията на Военния клуб в града. "Министерството на отбраната отпусна 280 000 лева, за да се сменят седалките, да се ремонтират сцената и гримьорната, съблекалнята и тоалетната. Целта бе..

публикувано на 22.10.19 в 14:56

Безплатен Wi-Fi навсякъде

Жителите и гостите на община Ценово могат да се възползват от възможността да използват безплатен и безжичен интернет във всички населени места. Новата придобивка е по инициатива на Европейския съюз WiFi4EU. „Инсталирани са 12 точки предимно по   централните площади на населените места и в зоните за краткотраен отдих – паркове и градини. Всяка от..

публикувано на 22.10.19 в 13:42

Протест пред съда

Протест с искане за справедливост и по-ефективни действия на полицията и прокуратурата организираха близки и роднини на Пламен Младенов, загинал след удар от автомобил с неустановен водач. Случаят е от 9 октомври, когато, според полицията, около 22 часа 41-годишният Пламен Младенов е бил ударен от автомобил при пресичане на кръговото кръстовище на..

публикувано на 22.10.19 в 12:57

Мащабен проект за екоотопление

Проект за поетапно преминаване на домакинствата от отопление на дърва и въглища към алтернативно екологично отопление разработи община Русе в сътрудничество с още пет общини в страната. Това е първият за България одобрен от Европейската комисия Интегриран проект по Програмата за подобряване на качеството на атмосферния въздух. Основният инструмент..

публикувано на 22.10.19 в 10:00

Нов асфалт в града и селата

Близо 33 000 квадратни метра от уличната мрежа в община Ценово ще бъде основно ремонтирана. Предвидено е строителни дейности да се извършат във всички населени места.  Вече приключиха дейностите в Кривина, Новград и Пиперково. „По проект на ДФ „Земеделие“ ще бъдат рехабилитирани 9 улици в осем от селата на общината. Предвидено е да се извършат..

публикувано на 21.10.19 в 15:28

Жалби заляха ОИК - Русе

В Общинската избирателна комисия в Русе вече са подадени 19 жалби за нарушение на Избирателния кодекс и това е в резултат от оспорваната битка за кметския стол. "19 са жалбите в Русе, за сравнение - в Бургас са 8 до момента, във Варна - 4, в Стара Загора, където има сходен брой секционни избирателни комисии - 3, а в Пловдив - 8. Тоест, в Русе..

публикувано на 21.10.19 в 13:32