1.2 милиона за асфалт

Снимка: Радио Шумен

Три договора подписа днес в столицата кметът на Каспичан Милена Недева. Това съобщи за Радио Шумен тя.

"Договорите са с ДФ "Земеделие". Едните са за асфалтиране на улици, другият договор е за втория етап на спортната площадка в гр. Каспичан. Подписахме и едно споразумение с МРРБ за изграждане на водопроводи, но там е частично финансирането за три улици. Това са улиците, които ще асфалтираме по договора с ДФ "Земеделие", но първо ще направим водопроводите", посочи Милена Недева.

Проектът за асфалтиране на улици е на стойност около 1.2 милиона лева, а този за втория етап на спортния комплекс е за около 82 000 лева.    

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново без вода в Шумен

Без вода през следващите часове ще са Шумен и селата Дибич, Белокопитово и Панайот Волов. От ВиК дружеството съобщиха, че причината е внезапно възникнала авария по магистралния водопровод от язовир Тича. Екипи вече работят по отстраняването и, а веднага след това ще започне поетапното пускане на водата в града и близките села.

публикувано на 22.10.19 в 17:34

Държавна помощ за спешната помощ

Министерството на здравеопазването отвори обществената поръчка за избор на фирми, които да направят ремонтите на центровете за спешна помощ и техните филиали в Североизточна България. Финансирането става по ОП „Региони в растеж“, а за пребазирането на центъра в Шумен са предвидени 287 176 лв. Изискването е ремонтните работи да приключат в рамките на 7..

публикувано на 22.10.19 в 15:33

Фалшив сигнал за трупове на прасета

Няма нови огнища на африканска чума по свинете след последните обявени в Сини вир, Венец и Смядово миналата седмица. Това стана ясно на днешното заседание на Областната епозоотичва комисия в Шумен. Фалшив сигнал за трупове на две умрели диви прасета в така наречения втори ръкав на яз. "Тича" от страната на с. Сушина е вдигнал 6 от институциите,..

публикувано на 22.10.19 в 13:37

Наплив от молби за топло

Над 2800 са молбите за отопление, подадени в Дирекцията за социално подпомагане във Велики Преслав. Тези заявления са с 500 повече от същия период на миналата година, отчетоха от дирекцията, която обслужва и съседните общини Върбица и Смядово. Най-голям е броят на молбите от жители на Върбишко – 1120. Към 950 са подадени от..

публикувано на 22.10.19 в 12:23

Силна нощна музика

25-годишен от Нови пазар бил задържан в полицейското управление в града, след като попречил на полицейски служител да изпълни служебните си задължения. Малко след 00:30 ч. в дежурната част на Районното управление в Нови пазар бил приет сигнал за силна музика и нарушаване на нощната тишина от апартамент на ул. “Цар Освободител“ в Нови пазар...

публикувано на 22.10.19 в 11:34

Кражба на кола от бензиностанция

Малко след 10 ч. вчера в полицейското управление във Велики Преслав е получено съобщение за откраднат лек автомобил. Собственикът, 19-годишен младеж от Ловеч, паркирал на бензиностанция в града собственото си БМВ. Автомобилът бил с работещ двигател. В това време в колата се качил непознат и потеглил в неизвестна посока. Автомобилът бил обявен за..

публикувано на 22.10.19 в 11:04

Пиян се запали в леглото

33-годишен мъж от Шумен е приет в болнично заведение във Варна с изгаряния и опасност за живота. Малко след 02:00 ч. на 21 октомври бил приет сигнал за пожар в жилище на бул. “Ришки проход“ в Шумен. След пристигане на място било установено, че 33-годишен мъж след употреба на алкохол се самозапалил в леглото си. Откаран бил за преглед в МБАЛ -..

публикувано на 22.10.19 в 10:57