Роми тормозят съседи

Общинска сесия ще се проведе днес в Русе. В дневния ред на заседанието са включени 21 точки, сред които и определяне на таксите за престой на новоизградения буферен паркинг в кв. „Дружба“ 3.

Живеещите в блоковете "Силистра", "Тича" и "Марица" в града продължават да бъдат тероризирани от настанените в съседство роми. За това сигнализират общински съветници от крайдунавския град, които на заседанието ще отравят питане към администрацията. От внесения от тях материал става ясно, че въпреки многократните сигнали към полицията и другите органи на местната власт, резултат няма.

Съветниците трябва да гласуват още и приемане на Годишните финансови отчети и Годишните доклади за дейността за 2018 г. на общинските еднолични търговски дружества, определяне на дивидент и избор на регистрирани одитори.

Те ще гласуват и внасянето на непарична вноска в капитала на Дружество „Общински Транспорт Русе“ и даването на съгласие за отпускане на краткосрочен паричен заем.

ВИЖТЕ ОЩЕ
монети, Калиакра

Иззеха иманярско съкровище

Културно-исторически ценности са открити в лек автомобил „Сузуки“ при проверка в рамките на специализирана полицейска операция вчера около 18:30 ч. в село Търновци. Това съобщиха от силистренската полиция. Колата била управлявана от 37-годишен, в нея пътувал и друг мъж – на 50 години. Намерените множество монети, метални фигурки, накити и други..

публикувано на 23.10.19 в 09:54

"Мерцедес" с крадени дърва

3.8 пространствени куб. м незаконно добит дървен материал транспортирал с товарен автомобил „Мерцедес“ 45-годишен. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Силистра. Нарушителят бил засечен вчера около 21:30 ч. в района на село Правда. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 23.10.19 в 09:49

Мемориал в болницата

Паметни плочи с имената на 74 починали лекари от силистренската болница бяха открити днес. Плочите с имената на лекарите, работили в болницата от 1941 година до наши дни, са монтирани на стена на болничния параклис „Св. Иван Рилски”. Идеята е осъществена от инициативен комитет под ръководството на известния хирург д-р Владимир Янков – бивш..

публикувано на 22.10.19 в 15:51

Още един загинал на пътя

33-годишен мъж е загинал при катастрофа, станала на 19 октомври по пътя Силистра – Русе в района на село Нова Черна. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Силистра. Той бил зад волана на лек автомобил БМВ, но загубил управлението и се ударил в крайпътно дърво. Мъжът е загинал, а негова 30-годишна спътница пострадала леко и след..

публикувано на 21.10.19 в 10:00

Промяна на мегахерците

Заради планова годишна профилактика, предавателят на Радио Шумен за Силистра на честота 90,3 мегахерца, днес (21.10.) няма да излъчва програмата ни от 9 до 17 ч.   Можете да ни слушате на честота 87,6 мегахерца или онлайн.

публикувано на 21.10.19 в 09:19

От двете страни на Дунав

Академична дискусионна сесия „Културата има значение! – трансгранично сътрудничество за управление на културно-историческото наследство” се провежда в силистренския филиал на Русенския университет. Тя е част от проекта „Мемофиш. Памет и бъдеще. Истории за дунавската цивилизация“. Целта на проекта е да изучи рибарските общности, каза за Радио Шумен..

публикувано на 18.10.19 в 14:39

Цял керван с крадени дърва

Шест леки автомобила без регистрационни табели, натоварени общо с 27 пространствени куб. м незаконно придобит дървен материал, са установени в гора край село Добротица. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Силистра. Проверката е извършена вчера след подаден сигнал. Служители на Участък-Ситово работят по установяване на лицата, съпричастни по..

публикувано на 18.10.19 в 09:35