Патриция Колева с трета книга

18-годишната Патриция Колева представя новата си книга "Касиопея“ в Разград.

Това е третата книга на авторката, след „Вдъхновение” и „Химера”.

Представянето е от 17:30 ч. в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград и е част от инициативите на културната институция в рамките на Националната библиотечна седмица "Книгите са само началото".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Награда за Дарина

Трета награда получи 9-годишната Дарина Радославова Радева от ОДК - Силистра с ръководител Живка Ковачева от Международния детски арт конкурс "Моята любима приказка" в гр. Прешов, Словакия. Там ще бъдат експонирани през цялото лято най-добрите детски творби от представените общо 7259 рисунки от 16 страни в Европа. „Идеята на конкурса е да..

публикувано на 17.06.19 в 10:39

От Дунав до Нил

Антония Атанасова ще представи на 18 юни в Шумен книгата си „От Дунав до Нил“. Премиерата на изданието е от 17:30 ч. във вторник, в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”. Книгата експлоатира жанра пътепис. Авторката Антония Атанасова е дългогодишен сътрудник на вестниците „Знаме” и „Народна армия” и на списание „Гражданска отбрана”. Участва..

публикувано на 17.06.19 в 10:13

Шепа пръст под Мадарския конник

Четвъртото поредно издание на ежегодния Национален средновековен събор „Магическата Мадара” ще се проведе от 22 до 24 юни на територията на НИАР "Мадара". Това съобщиха от Регионалния исторически музей. В подножието на Мадарските скали до сърцето на Мадарския конник и тази година ще бъде положена шепа пръст от старите български земи...

публикувано на 17.06.19 в 09:55

Стегнаха прокапалия покрив на музея

Покривът на Етнографския музей в Силистра вече е ремонтиран. Конструкцията му протече преди повече от 3 години и това наложи затварянето за посетители на основната експозиция на музея. От бюджета на Общината бяха отделени 50 000 лв. за реконструкцията. В момента се подготвя проект за цялостно обновяване на сградата, която е паметник на културата...

публикувано на 17.06.19 в 09:32

Студените гнезда на Войников

Романа си „Студени гнезда” ще представи днес в Шумен Атанаска Петкова-Нанева. Нейното творчество е свързано с периода на българското Възраждане, който е тясната ѝ специализация. Автор е на четиринадесет книги, сред които романите „Ти си за мене любов и вяра”, „Салих ага”, „Няма следваща пролет” и други. Книгата ѝ „Студени гнезда” е биографичен роман..

публикувано на 17.06.19 в 09:18

С един билет три представления

Драматично-кукленият театър в Силистра ще предлага и през юли "С един билет - три представления", съобщиха от ръководството на театъра. В началото на следващия месец само срещу един билет от 10 лева ще могат да се гледат три представления от репертоара на театъра.  Това са "Откога те чакам" на Орлин Дяков, чието представление е насрочено за 9..

публикувано на 17.06.19 в 09:07

Горещо и смешно

В горещия вече юни съвсем логично в Шумен ще гостува комедията „Горещо“. В нея ще видим изключително популярните Асен Блатечки и Калин Врачански в компанията на Милена Маркова, Невена Бозукова – Неве и Стефан Иванов. Текстът на Жозиан Баласко докосва душата по начин, по който се забравят проблемите на външния свят. Светът на публиката става..

публикувано на 17.06.19 в 08:44