Наградите в "Нова българска драма"

Приключи тазгодишното издание на Театралния фестивал "Нова българска драма" в Шумен. 5-членно жури с председател проф. Виолета Дечева и членове: доц. Елена Иванова, Юлиaна Сайска, Антон Угринов, Асен Константинов гласува носителите на награди в 7 направления.

За първи път бе присъдена и награда на публиката, която бе спечелена от танцовия спектакъл "Кукери", с хореограф Стефания Георгиева, продукция на Драматично-куклен театър "Васил Друмев".

Наградата за цялостен спектакъл бе за „Луда трева” по текстове на Йордан Радичков, продукция на Театрална работилница „Сфумато”.

Наградата за режисура получи проф. Маргарита Младенова за „Луда трева”.

Наградата за сценография бе за Михаела Добрева и Борис Далчев за „Луда трева”.

Награда за мъжка роля не бе присъдена.

Наградата за женска роля по решение на журито е присъдена на изпълнителките в танцовия спектакъл „Кукери”.

Призът за авторска музика е за Христо Намлиев за „Луда трева”.

За поредна година награда в направление "Авторски прочит" не бе присъдена.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Enthronement

Enthronement спечели битката на бандите

С "Черно фередже", Terravore, Enthronement, Revolutions Per Minute, Headmaster и Baltavar започна първият ден на фестивала "Шумен рок". Краткотрайният дъжд, който се изля в Шумен по време на концерта, не попречи на стотици фенове на рок и метъл музката да останат и да подкрепят групите на сцената в парк "Студентски". Битката на бандите, която се проведе..

публикувано на 15.06.19 в 01:17
Сградата на Драматичния театър в Търговище

Ох, тези пари!

Пиесата „Ох, тези пари“ ще бъде представена за първи път тази вечер - 14 юни, от 19 ч. в Драматичния театър в Търговище. В нея участват актьорите Васил Драганов, Марина Мозжухина, Добрина Гецова и Божидар Попчев. Режисьор на спектакъла е Добрин Петков. По думите му, в постановката има един основен сблъсък между това „да имаш“ и това „да бъдеш“...

публикувано на 14.06.19 в 09:40

Започват хоровите празници „Проф. Лилия Гюлева“

Празниците на женските и девически хорове „Проф. Лилия Гюлева“ ще се проведат от днес до неделя в Търговище. В единайсетото издание ще участват пет хора от България и един от Румъния. Форумът се организира от Представителния женски хор „Златна лира“ при Община Търговище и местната администрация. Откриването на хоровите празници е от 17 часа с..

публикувано на 14.06.19 в 07:25

Акустичното дуо на Нели Андреева и Николай Пеев

Концерт в Арт салона на Радио Шумен на 14 юни от 19 часа ще изнесе акустичното дуо на Нели Андреева и Николай Пеев. В програмата са включени познати и любими песни, както и най-новите им проекти. Дуото има 2 записани албума - "Единствена" и "Джаста Праста". Все още може да резервирате вашето място за концерта. Билетите са на цена от 10 лева, продават се..

публикувано на 13.06.19 в 15:39

"Черно фередже" в "Шумен рок"

14 юни е първият ден от музикалния фестивал "Шумен рок". Хедлайнери в програмата в петък са музикантите от "Черно фередже", една от групите с най-нецензурни и цинични текстове от периода на прехода в България. Техни са песни като "Ракийчице", "Крали Марко", Ой, ламьо", "Калугер ме гони" и много други. Рок фестивалът е тридневен. Организатор е..

публикувано на 13.06.19 в 12:10

Зорница Иларионова на шуменска сцена

Зорница Иларионова ще бъде солист в концерта на Симфониета – Шумен тази вечер в зала „Проф. Венета Вичева“. Участието ѝ е част от цикъла „Млади виртуози“. В програмата са включени Увертюра към операта "Севилският бръснар" от Росини, Симфония № 4 "Италианска" на Менделсон и Концерт за цигулка и оркестър, ми минор, също от Менделсон. Началото на концерта..

публикувано на 13.06.19 в 09:50

Сред първите десет в света

Талантливата 8-годишна художничка Петя Димитрова от Школата по рисуване към Общински детски център за култура и изкуство – Русе, с ръководител Маргарита Хрисандова, е сред 10-те победители от цял свят в Международното състезание за детска рисунка в Керала, Индия. В конкурса са участвали 40 000 деца и е в памет на малкия художник от Индия - Едмънд..

публикувано на 12.06.19 в 16:47