Главиница победи в състезанието за защита от бедствия

Отборът на СУ „Васил Левски“ в Главиница спечели първото място в областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. Надпрварата се проведе днес в Силистра. Организатор на проявата е Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Силистра в партньорство с БЧК и Регионалното управление на образованието. В състезанието участваха представителни отбори училище от Дулово, Кайнарджа, Алфатар и Силистра, които са показали най-добри резултати на общинско ниво.

Отборите трябваше да покажат нивото на теоретичната си подготовка, решавайки тест, а след това да демонстрират знанията си на практика. За целта те преминаха последователно през 5 учебни центъра с конкретни задачи за действия при земетресение, наводнение, радиоактивно замърсяване, пожар и първа долекарска помощ.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Уреждане на сметки с нож

55-годишен мъж е задържан, след като нанесъл тежка телесна повреда на свой съселянин. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Произшествието е станало вчера около 11:30 ч. в село Кайнарджа. Според първоначалната информация, нападателят пробол в корема на 53-годишен мъж заради неуредени лични отношения. Пострадалият е настанен в..

публикувано на 19.06.19 в 10:45

Издирват отнесено от Дунав момче

Днес ще продължи издирването на момчето, което изчезна снощи във водите на река Дунав край Силистра. Румънските власти също са предупредени, че ще се извършват действия по издирване, като им е подадено и описание на лицето, в случай че тялото бъде открито на тяхна територия. „Исканията за включване на водолази е добре да се направят..

публикувано на 19.06.19 в 09:22

Пеликанчетата вече ловят риба

Излюпените в средата на март къдроглави пеликани в резерват „Сребърна“ вече са напълно самостоятелни, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. Те плуват, ловят риба и правят облитания. Останалите птици, които са били обезпокоени от навлизане на енотовидно куче в колонията, са загнездили в източната част на резервата. Те..

публикувано на 18.06.19 в 16:29

В Силистра сбъднаха мечта

Платформа за инвалидната количка на 37-годишен силистренец дариха добри хора от дунавския град. Подемното съоръжение вече е монтирано на улица „Добруджа“, разрешение за това са дали живеещите в блока, а проектът е съгласуван с главния архитект на Община Силистра. Първоначално дарителите обмисляли вариант до жилището на мъжа да бъде изградена рампа,..

публикувано на 18.06.19 в 16:00
Професионална земеделска гимназия „Добруджа”

110 години земеделска гимназия

110 години от създаването си отбелязва Професионалната земеделска гимназия „Добруджа” в Силистра. Това е първото средно професионално училище в Силистренско и едно от най-старите земеделски училища в България.  За учебната 2019/2020 година гимназията ще извърши прием по специалностите „Механизация на селското стопанство“ и „Растителна защита и..

публикувано на 18.06.19 в 11:44

Пиян подкара училищен бус

Водач на училищен автобус е задържан, след като е установен в нетрезво състояние, съобщиха от полицията в Силистра. Тази сутрин в областния град пътни полицаи извършили проверка на 56-годишния водач, преди да отпътува с ученици на екскурзия. С дрегер те установили, че мъжът е седнал зад волана с 1.25 промила алкохолно съдържание в издишания въздух...

публикувано на 18.06.19 в 10:14

В болница след сблъсък с камион

Със счупени ребра след катастрофа е 50-годишна жена. Тя и шофьорът на автомобила, в който са пътували, са получили комоцио. Мъжът е на 53 години. Пътно-транспортното произшествие е станало по пътя Силистра-Русе в района на разклона за село Ситово. Сблъскали са се лек автомобил „Рено“ и товарен „Скания“. Причините за произшествието се..

публикувано на 17.06.19 в 11:32