Отличниците на "Вълшебната завеса"

3
Снимка: ДТ-Търговище
В Търговище завърши 20-то издание на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса”. Журито с председател проф. Йоана Спасова Дикова обяви и присъдените отличия.

Голямата награда получи „Принцесата и граховото зърно” на  Държавен куклен театър – Видин. Първата награда отиде„Маша и мечокът” на Московския областен куклен театър. Втората награда е за „Щастливият принц“ на Държавния куклен театър – Търговище, по Оскар Уайлд, драматизация и постановка на Съби Събев. Трета награда получи „Малкото джудже” на Държавния куклен театър в Сливен, автор Теодора Попова-Лазарова.

Поощрителна награда бе присъдена за пиесата „Опитомяване на дивото“ от Судип Гупта, Театър на куклите, Колката, Индия, за стремежа им да са в съзвучие с горещите теми на деня.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Enthronement

Enthronement спечели битката на бандите

С "Черно фередже", Terravore, Enthronement, Revolutions Per Minute, Headmaster и Baltavar започна първият ден на фестивала "Шумен рок". Краткотрайният дъжд, който се изля в Шумен по време на концерта, не попречи на стотици фенове на рок и метъл музката да останат и да подкрепят групите на сцената в парк "Студентски". Битката на бандите, която се проведе..

публикувано на 15.06.19 в 01:17
Сградата на Драматичния театър в Търговище

Ох, тези пари!

Пиесата „Ох, тези пари“ ще бъде представена за първи път тази вечер - 14 юни, от 19 ч. в Драматичния театър в Търговище. В нея участват актьорите Васил Драганов, Марина Мозжухина, Добрина Гецова и Божидар Попчев. Режисьор на спектакъла е Добрин Петков. По думите му, в постановката има един основен сблъсък между това „да имаш“ и това „да бъдеш“...

публикувано на 14.06.19 в 09:40

Започват хоровите празници „Проф. Лилия Гюлева“

Празниците на женските и девически хорове „Проф. Лилия Гюлева“ ще се проведат от днес до неделя в Търговище. В единайсетото издание ще участват пет хора от България и един от Румъния. Форумът се организира от Представителния женски хор „Златна лира“ при Община Търговище и местната администрация. Откриването на хоровите празници е от 17 часа с..

публикувано на 14.06.19 в 07:25

Акустичното дуо на Нели Андреева и Николай Пеев

Концерт в Арт салона на Радио Шумен на 14 юни от 19 часа ще изнесе акустичното дуо на Нели Андреева и Николай Пеев. В програмата са включени познати и любими песни, както и най-новите им проекти. Дуото има 2 записани албума - "Единствена" и "Джаста Праста". Все още може да резервирате вашето място за концерта. Билетите са на цена от 10 лева, продават се..

публикувано на 13.06.19 в 15:39

"Черно фередже" в "Шумен рок"

14 юни е първият ден от музикалния фестивал "Шумен рок". Хедлайнери в програмата в петък са музикантите от "Черно фередже", една от групите с най-нецензурни и цинични текстове от периода на прехода в България. Техни са песни като "Ракийчице", "Крали Марко", Ой, ламьо", "Калугер ме гони" и много други. Рок фестивалът е тридневен. Организатор е..

публикувано на 13.06.19 в 12:10

Зорница Иларионова на шуменска сцена

Зорница Иларионова ще бъде солист в концерта на Симфониета – Шумен тази вечер в зала „Проф. Венета Вичева“. Участието ѝ е част от цикъла „Млади виртуози“. В програмата са включени Увертюра към операта "Севилският бръснар" от Росини, Симфония № 4 "Италианска" на Менделсон и Концерт за цигулка и оркестър, ми минор, също от Менделсон. Началото на концерта..

публикувано на 13.06.19 в 09:50

Сред първите десет в света

Талантливата 8-годишна художничка Петя Димитрова от Школата по рисуване към Общински детски център за култура и изкуство – Русе, с ръководител Маргарита Хрисандова, е сред 10-те победители от цял свят в Международното състезание за детска рисунка в Керала, Индия. В конкурса са участвали 40 000 деца и е в памет на малкия художник от Индия - Едмънд..

публикувано на 12.06.19 в 16:47