Промени в движението

13 века България
Снимка: Перископ

Във връзка с честването на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, се въвеждат временни промени в организацията на движение в Шумен.

За времето от 08.00 до 12.00 ч. на 24 май, петък, временно се спира движението на моторни превозни средства по следните улици и участъци в града:

-  по бул. „Славянски“ от Руски паметник до ул. „Адам Мицкевич“;

-  по ул. „Карел Шкорпил“ /от ул. „Съединение“ до бул. „Славянски“/;

-  по ул. „Адам Мицкевич“ /от ул. „Съединение“ до бул. „Славянски“/;

-  по ул. „Панайот Волов“ /от ул. „Цар Иван Александър“ до бул. „Славянски“/;

-  по ул. „Климент Охридски“ /от ул. „Цар Иван Александър“ до бул. „Славянски“/;

Временната промяна в организацията на движение ще бъде обозначена с необходимата вертикална сигнализация.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Горски форум в Рига

Горски педагози от България ще участват в XIV конгрес по горска педагогика, който ще се проведе в Рига, Латвия, от 1 до 4 юли. Ръководители на българската група са професор Иван Палигоров, председател на Съюза на лесовъдите в България и д-р Анна Петракиева. Заедно с тях във форума ще участват Татяна Димитрова от Североизточното държавно предприятие..

публикувано на 27.06.19 в 09:58

Мечтатели в полицията

Деца от детска занималня „Мечтатели“ гостуваха на полицията в Шумен. Темата за детската безопасност по време на лятната ваканция беше една от най-коментираните по време на посещението в сградата на Районното управление в областния град.  Комисар Йордан Дундаков им постави няколко казуса, свързани с каране на колело, тротинетка и игри на..

публикувано на 27.06.19 в 09:50

Тол таксите удрят цената на хляба?

Онлайн тол калкулатор е разработило Националното тол управление. Така всеки превозвач може да изчислява разхода си за преминаване по определен маршрут. По предложение на превозвачите на 16 август ще стартира реалното тестване на системата на терен, а до месец - два се очаква да станат ясни крайният ѝ обхват и тарифите. Тол таксите ще бъдат..

публикувано на 27.06.19 в 09:00

SOS за децата

51 непълнолетни български момичета са попаднали в трафик на хора през 2018 г. За същия период жертви на сексуална експлоатация са станали 48 момичета. Това са данните на Върховната касационна прокуратура и МВР, които обобщи Сдружението SOS Детски селища България. Общо 155 души са станали жертва на трафик на хора, каза психологът Десислава Лясова...

публикувано на 26.06.19 в 16:44
Архив

Съдебната битка за екарисажа приключи

Върховният административен съд остави в сила решения на Административния съд - Шумен, с които се отменят заповеди на директора на Областната дирекция по безопасност на храните. Със заповедите са заличени дейностите на екарисажа и са обезсилени удостоверенията за регистрация за съответните дейности на обекта, стопанисван от собственика „Брамас -..

публикувано на 26.06.19 в 14:53

Опашка пред Агенцията по вписванията

Дълга опашка има в Агенцията по вписванията в Шумен, сигнализираха слушатели на Радио Шумен. Фирмите имат срок до 30 юни да внесат годишните си финансови отчети. Ако не успеят до края на месеца, подлежат на санкции. Близо 70 души чакаха пред Агенцията по вписванията, някои от тях се редят на опашката втори ден. Има ли срив в системата и..

публикувано на 26.06.19 в 14:43

Отчуждават имоти по АМ "Хемус"

Правителството взе решение за отчуждаване на имоти - частна собственост, за изграждането на магистрала „Хемус” в участъка от пътен възел „Буховци” до пътен възел „Белокопитово”. Имотите, представляващи земеделски земи, се намират в землищата на селата Макариополско и Буховци в община Търговище, и землищата на селата Черенча и Градище, община Шумен...

публикувано на 26.06.19 в 13:22