От местопрестъплението

Снимка: Щура лаборатория – фейсбук

"Детективско парти" е темата на поредната Щура лаборатория, която ще се проведе днес в Шумен. Децата ще имат възможност да събират и обработват улики с помощта на химични реакции, да открият следи и да свалят отпечатъци с помощта на науката, съобщи за Радио Шумен Елена Арнаудова. Предвидено е и интерактивно шоу. Занятията по криминалистика са подходящи за деца над 5 години, а горна граница няма - в тях могат да се включат и възрастни. Детективското парти на Щурата научна лаборатория започва в 12 ч. в Търговско-промишлената палата на улица "Съединение 71" в Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спад на безработицата

630 безработни от област Шумен са постъпили на работа през май 2019 г., съобщиха от Бюрото по труда.   Продължават действията за устройване на работа на хора от уязвимите групи на пазара на труда, 33,2% от които са на възраст над 50 години. В заетост са включени 116 младежи до 29-годишна възраст. В бюрата по труда от областта са заявени 451..

публикувано на 27.06.19 в 16:23

Промяна на движението

Поради провеждане на клоездачното състезание за Купа "Никола Козлево" на 28 юни 2019 г. от 16:00 до 18:00 ч. ще бъде затворен пътят с. Пет могили – с. Никола Козлево и с. Хърсово – с. Никола Козлево. Пътуващите от с. Хърсово за с. Никола Козлево ще могат да ползват обходен маршрут с. Хърсово – с. Ружица – с. Никола Козлево. На 29 юни ще се..

публикувано на 27.06.19 в 16:13

Като фурия по Дунав

Тихомир Радев навлезе в сръбския етап от „Приключението по Дунав“. За 17 дни с едноместния си каяк шуменският полицай преплава поречието на реката в Германия, Австрия, Словакия и Унгария. Тишо стартира екстремното гребане в режим на оцеляване на 11 юни от Инголщат. По план той трябваше да достигна до сръбски води през втората седмица на юли...

публикувано на 27.06.19 в 15:50

Благодарности в сесийната зала

Започнал е ремонт на ул. „Дедеагач“ 13 в Шумен. По тази причина общинската съветничка Наталия Стефанова оттегли докладната си от дневния ред на заседанието на Общинския съвет. Шуменката Татяна   Йорданова благодари  от името на съкварталците си за започналия ремонт на предблоковото пространство. Съветниците одобриха предложението за отдаване под..

публикувано на 27.06.19 в 14:07

Златни щанги в университета

Синът на трикратния световен и четирикратен европейски шампион по вдигане на тежести Златан Ванев кандидатства в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Прочутият баща днес лично подаде документите на сина си Симеон за специалност "Педагогика на обучението по физическо възпитание". „Ангажиран е с тренировки, затова аз съм тук“, обясни..

публикувано на 27.06.19 в 14:02
Филиал на МУ - Шумен

Модерна аула във Филиала

Да бъде разширен сградният фонд на Шуменския филиал на Медицинския университет „Проф. Параскев Стоянов“, решиха на днешното си заседание общинските съветници в Шумен. Учебното заведение има нужда от повече помещения заради увеличения прием на студенти. Проф. Соня Тончева, директор на филиала, каза, че през юли в новите помещения ще започне ремонт и..

публикувано на 27.06.19 в 13:49

Закопчаха нагли крадци

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Шумен задържаха криминално проявен с кражби рецидивист, след като извършил престъпно посегателство на територията на друга областна дирекция.  55-годишен от Враца е задържан от полицейски служители от Шумен, Горна Оряховица и Габрово. Около 17 ч. вчера в района на болнично заведение в града бил..

публикувано на 27.06.19 в 11:44