Заедно на бал

Община Дулово подари абитуриентски бал на зрелостниците от Випуск 2019. За първи път възпитаници на четири учебни заведения празнуваха заедно. Младежите от Средното училище „Васил Левски“ и Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт в Дулово и Средните училища „Йордан Йовков“ в Окорш и „Христо Ботев“ в Паисиево дефилираха по централната улица на общинския център, след което бяха посрещнати от кмета д-р Юксел Ахмед и заместник-кмета Доротея Тотева, които бяха домакини на празничната вечер. Община Дулово пое разходите по организацията и провеждането на абитуриентския бал за 143 зрелостници. Кметът поднесе поздравителни адреси, специално изработени медали и персонални подаръци на 31 отличници на випуска.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ниски резултати от матурите

Средният успех на матурата по български език и литература (БЕЛ) е 3,773 в Силистренска област. Резултатът е по-нисък спрямо миналата година, когато бе 3,912. Това информираха от Регионалното управление на образованието. На държавния зрелостен изпит се явиха 769 абитуриенти. Първото място по БЕЛ в областта отново се заема от ЕГ „П. Яворов“ в..

публикувано на 14.06.19 в 16:49

На 25-о място в страната

73,27 е средният процент постигнати точки общо по четирите предмета от националното външно оценяване в ІV клас в област Силистра, съобщават от Регионалното управление на образованието в крайдунавския град. Това се равнява на оценка 4,88, като сборната оценка е леко понижена в сравнение с миналата година. Област Силистра е на 25-о място в..

публикувано на 12.06.19 в 14:25

Дунав приижда

Нивото на Дунав в Силистренско се повишава, но е далеч от критичното. Това съобщиха на заседание на Областния кризисен щаб в Силистра. Информация за обстановката вече се събира три пъти в денонощието, но при необходимост ще се обобщава на четири или на два часа. Нивото на реката край Силистра днес е 705 при критично 777 сантиметра, а край..

публикувано на 12.06.19 в 13:05

Милиони бандероли менте за Украйна

Фалшиви 9.9 милиона акцизни бандерола за тютюневи изделия на Украйна са били открити от служители на Дирекция "Митническо разузнаване и разследване" на граничния пункт в Силистра. На излизане от страната при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, който по документи е превозвал изделия от каучук и алуминий, митничарите забелязват..

публикувано на 10.06.19 в 15:06

Празник на лилиите

За дванайсети път  в събота силистренското село Малък Преславец ще бъде домакин на традиционния Празник на водните лилии. Това съобщиха организаторите на проявата - кметството в с. Малък Преславец, НЧ „Йордан Йовков 1946” и Община Главиница.  Празникът по традиция се провежда до езерото край селото в близост до река Дунав. В езерото има четирийсет и..

публикувано на 07.06.19 в 13:46

Гимназия светна с 1,3 млн. лв.

Завърши изпълнението на проект "Предоставяне на качествено образование чрез модернизиране на Професионалната земеделска гимназия "Добруджа"" в Силистра. Обновеното учебно заведение бе открито от кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, председателя на Общинския съвет д-р Мария Димитрова и директора на гимназията Пламен Славов. Проектът..

публикувано на 05.06.19 в 14:50

Дрогиран подкара камион

Пътни полицаи заловиха мъж, шофирал след употреба на дрога, съобщават от Областната дирекция на МВР – Силистра. Снощи за проверка по улица „Хаджи Димитър“ в областния град е спрян товарен автомобил. Установено е, че 37-годишният шофьор е седнал зад волана след употреба на канабис и амфетамин. Мъжът отказал да даде кръвна проба, задържан е за срок..

публикувано на 05.06.19 в 11:30