Готови за изборите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Към  19:45 часа на 25.05.2019г. е  поета охраната на Секционните избирателни комисии на територията на област Шумен, съобщиха от Областната дирекция на полицията.   Секциите ще бъдат предадени утре сутринта преди началото на изборния ден на секционните комисии. Полицейските служители ще извършват охрана извън секциите. Ще вземат отношение при поискване от председателя на секционната комисия при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.Над 370 служители са включени в охраната на помещенията на СИК, охраната на изборните материали, на обществения ред и сигурността преди и по време на изборния ден. До момента от ОДМВР- Шумен са издадени 14 удостоверения на български граждани,  с които могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. На телефон 02 /982 22 32 и на e-mail  izbor@mvr.bg  се приемат сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Преференции за бизнеса

Агенцията по заетостта стартира предоставянето на финансова подкрепа за заявени от работодателите обучения по ключови компетентности на заети от микро - и малки предприятия. Целта е да се стимулират работодателите от частния сектор да организират и проведат обучения на заетия си персонал за придобиване и развитие на техните умения. В..

публикувано на 27.06.19 в 11:50

Онлайн прием в гимназиите

Документите за прием в гимназиите ще се приемат от 3 до 5 юли, а първото класиране ще бъде обявено на 11 юли. Второто е на 18, а третото - на 23 юли. Тази година за пръв път документите ще се подават изцяло онлайн, съобщават от образователното министерство. Разпространено е обяснение как се кандидатства  стъпка по стъпка. При..

публикувано на 27.06.19 в 09:08

Адреси без ток

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия в Разградско, днес от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на гр. Разград - ТП "Художници", ПГС СХВТ "А. Кънчев", "Лудогорска земя 2003" ЕООД, ТП "Дом за стари хора", ТП "Разсадник", ПС "Гагарин", местност "Пчелина",..

публикувано на 27.06.19 в 06:31

Слънце и жега

С температури между 17 и 22 градуса започва днешният ден. Ще преобладава слънчево време. В следобедните часове се очаква заоблачаване, но почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад – северозапад. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса, за Шумен – 32. В петък отново ще превали. През почивните дни ще нахлува умерен вятър от..

публикувано на 27.06.19 в 06:26

Четири години нелегалност

Служители на ГД „Национална полиция“ задържаха мъж, укривал се от правосъдието. При съвместни оперативно-издирвателни действия, проведени на територията на Варна и ОДМВР-Шумен, в морската столица е установен и задържан 42-годишен мъж от Каспичан, криминално проявен, укривал се от правосъдието от 18 септември 2015 г. Той е обявен за общодържавно..

публикувано на 26.06.19 в 18:14

Седмокласници, бързо проверете!

Оценките от националното външно оценяване са публикувани на специализирания сайт https://priem.mon.bg/ . Профилите са индивидуални, трябва да бъдат въведени входящият номер и кодът за достъп, вписани в служебната бележка, която училищата издават на всеки седмокласник. На изпитите тази година се явиха малко над 61 хиляди ученици. За пръв път..

публикувано на 26.06.19 в 17:49

По-високи заплати в болниците?

„120 лева е максималното увеличение на заплатите на работещите в МБАЛ - Търговище, което болницата може да си позволи през следващите 6 месеца“. Това заяви за Радио Шумен директорът на лечебното заведение д-р Иван Светулков след срещата на здравния министър Кирил Ананиев с шефове на областни болници от Североизточна България. „Сумата е хипотетична..

публикувано на 26.06.19 в 13:18