Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добър ход с оставка

Снимка: БГНЕС

„Това, че оставката на Цветан Цветанов се случи след изборите, беше добър ход от страна на Бойко Борисов“. Така политологът Стойчо Стойчев коментира за Радио Шумен политическата новина на днешния ден. По думите му, отстраняването на втория в йерархията на ГЕРБ ще изчисти имиджа на партията.

"Ако Цветанов беше подал оставка и от партийните постове, които заемаше по време на кампанията, сега изборната победа на ГЕРБ щеше да бъде представена като резултат на тази оставка. Хубаво постъпи Борисов, че изчака да излязат окончателните резултати от изборите, за да няма никакви спекулации и оттук насетне тръгват на чисто. Между другото всички партии ще тръгнат към местните избори на чисто", посочи той.

Според политолога Стойчо Стойчев, такива процеси на реорганизация могат да се очакват и при ДПС, защото въпреки добрите изборни резултати по места, като цяло Движението има отлив на гласове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

И зам. кметът на Омуртаг под домашен арест

От днес с мярка за неотклонение „домашен арест“ е и зам.кметът на Община Омуртаг Мехмед Мехмедов. Определението е на Окръжния съд в Търговище по искане на Софийска градска прокуратура. Повдигнато му е обвинение, че от началото на 2019 година до момента е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване..

публикувано на 29.03.24 в 16:48

Отново местим часовника

На 31 март, неделя, преминаваме към лятното часово време. Преместваме часовниците е с един час напред. В 3:00 ч. през нощта стрелките трябва да покажат 4 часа. Към астрономическото време ще се върнем на  27 октомври.

публикувано на 29.03.24 в 11:04

Оръжие срещу медик

78-годишен мъж от Шумен отправил закана за убийство към медик в Спешното приемно отделение на шуменската болница, извадил срещу него и газов пистолет.  Случката е от вчерашния ден сутринта, когато  мъжът потърсил помощ в МБАЛ- Шумен. Той имал травма на пръст на ръката. Трябвало да му бъде направена рентгенова снимка. След това му казали, че трябва да..

публикувано на 29.03.24 в 10:58
Снимката е илюстративна

Удар на пешеходна пътека

88-годишен мъж от Разград пострада, след като беше блъснат от лек автомобил на пешеходна пътека. Инцидентът станал около 20 часа в четвъртък на улица „Дунав“, съобщават от полицията.  „Мазда“, шофирана от 47-годишен разградчанин, блъснала възрастния мъж, който преминавал на пешеходна пътека. Пострадалият е откаран в МБАЛ-Разград и е настанен в..

публикувано на 29.03.24 в 10:09

Ограбиха пчелар

Неизвестни посегнаха на пчелин край Разград, в който нямало постоянно присъствие . 76-годишният собственик се ожалил в Районното управление в Разград, че не е ходил в имота, в местността Кованлъка, от месец и в четвъртък го заварил разбит. Липсвала центрофуга за вадене на мед, отмъкнати били магазини за кошери, както и 20 корпуса с хранилки и капаци..

публикувано на 29.03.24 в 10:04

В НОИ записват за санаториум

Започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация на Националния осигурителен институт за 2024 година.  Право на парична помощ за профилактика и рехабилитация имат хора с платени осигуровки, за общо заболяване, майчинство, трудова злополука и професионална болест. За тях трябва да са внесени осигурителните вноски за шест..

публикувано на 29.03.24 в 09:53

Водата идва

Водопроводната система на Шумен вече се пълни. Това каза за Радио Шумен управителят на ВиК Иван Пушкаров.  Очаква се до 2 часа в голяма част от града да има вода, макар и с ниско налягане.  Отстраняването на голямата авария по водопровода е приключило около 2.30 часа тази сутрин.  Около 30 души са работили на терен, за да направят диги, а после и..

публикувано на 29.03.24 в 07:38