Ранени деца при полицейска демонстрация

Снимка: БНР

Три деца са пострадали при демонстрационно взривяване на граната в Силистра. Районната прокуратура в дунавския град вече ръководи досъдебно производство по повод инцидента. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Днес около 11 ч. на стадион „Доростол“ в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Ден на детето. Проявата е била заключителна по програмата „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2“, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията. Няма опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за инцидента.