Рали с колела

Снимка: Архив / Снимка: БГНЕС

В Разград  Фондацията  „Стефан Нойков“, с подкрепата на ПФК „Лудогорец 1945“ и Община Разград, организира „Колорали“, което ще включва  „Колокрос“ и „Майсторско кормуване с препятствия“. Забавленията ще са от 10:00 ч. – 16:00 ч. в Градския парк.

На сцена Ронда отново  в Градския  парк от 18:00 ч. започва детски танцов спектакъл „Децата сънуват“ на Тетрално-танцова формация „Пулс“. На финала са забавните игри, в които децата от публиката ще получат подаръци от Община Разград.

В парка ще има щандове с лакомства, а по алеите ще се движи детско увеселително влакче.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дърва навреме

Работи се усилено по снабдяването на населението от Разградска област с дърва за огрев. Ще бъдат спазени предварително обявените срокове за доставка до хората от населените места в региона. Това стана ясно още по време на работната среща на областния управител Гюнай Хюсмен с директорите на горските и ловните стопанства в областта. В Държавното..

публикувано на 17.07.19 в 16:39

Нито една положителна проба

Нито една от досега изследваните проби от отстреляни диви прасета в Разградска област не е дала положителен резултат за заболяването африканска чума по свинете. Това стана ясно на работна среща на областния управител на Разград Гюнай Хюсмен с директорите на горски и ловни стопанства в региона. Само в Държавното ловно стопанство Воден Ири Хисар от..

публикувано на 17.07.19 в 15:33

Медицински прегледи на неосигурени

Б езплатни медицински прегледи за здравно неосигурените организират в малката разградска община Самуил. Те ще се проведат през есента и зимата. 600 здравно неосигурени   ще имат възможност да бъдат прегледани безплатно през последните месеци на тази и първите на следващата година. Медицинските прегледи са част от голям проект за 800 000 лева,..

публикувано на 17.07.19 в 10:30

Подкрепа за Ерай

18-годишният Ерай Аптулов, който се бори с рака, получи таблет от областния управител на Разградска област Гюнай Хюсмен. Младежът е диагностициран с тумор на малкия мозък, през януари е претърпял операция и оттогава постепенно се възстановява. Ерай заяви пред областния управител, че ще продължи висшето си образование в Русенския университет..

публикувано на 16.07.19 в 14:17

Пострадалото при катастрофа дете се подобрява

„Състоянието на 8-годишното момче от Румъния, което пострада тежко при катастрофа вчера, постепенно се подобрява“, каза за Радио Шумен медицинският управител на МБАЛ – Разград д-р Гечо Жеков. Момченцето има тежки травми на главата, белия дроб и стомаха. Поддържа се в изкуствена кома и се провежда лечение. При първа възможност след стабилизирането..

публикувано на 15.07.19 в 15:20

Адресите без ток

Част от Кубрат ще е без електрозахранване днес заради оперативни превключвания. От 8,30 ч. до 10,30 ч. ток няма да има в сградата на Многопрофилната болница, в квартал „Дряново“ – по улиците „Назъм Хикмет“, „Родина“, „Мусала“, „Огоста“, „Раковски“, „Тодор Каблешков“, „Вит“, „Розова долина“ и „Есперанто“, както и по част от улиците „Борис І“,..

публикувано на 15.07.19 в 07:54

Патронажна грижа у дома

Община Разград подписа нов договор за финансиране по проекта „Създаване на звеното за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Домашен социален патронаж“. Общият размер на безвъзмездната помощ е 337 969 лева, като средствата ще бъдат осигурени по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. 200 души от Разград и общината ще..

публикувано на 12.07.19 в 16:45