Рисунки на асфалта

3
Снимка: Радо Стойков

Деца от група  „Лятно слънце“  към Общинския детски комплекс в Кубрат рисуваха на централния  площад „Възраждане“ в града. Рисунките бяха на тема „Рисувам моя роден град“.

„Акцията е част от летните занимания за малчуганите, които ще са първокласници. Вече втора седмица текат летните занимания с децата, а през юли ще се проведе за тях и лятна Академия по английски език“, каза за Радио Шумен директорът на Общинския  детски комплекс Светлана Димитрова. 

Поради ремонт на читалищната сграда и градската библиотека летни занимания за най-малките читатели тази година обаче няма да има, съобщиха от ръководството на културната институция. Читалището се санира, а големият салон в залата в момента се ремонтира основно.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тайфун в ресторанта

Клиенти потрошиха заведение в Разград. Сигналът за деянието е подаден на тел.112 около 2 ч. на 23 юни. От персонала са съобщили за пиян, който чупи инвентар в хотела на улица „Стадионна“. Пристигналите на място полицаи са установили, че 27-годишен разградчанин заплашва за саморазправа с персонала.   Мъжът е бил с компания, която е празнувала..

публикувано на 24.06.19 в 13:46

Билки по изгрев

Лековити билки по изгрев слънце браха край село Медовене. По стара традиция момите избраха "Еньова буля". В центъра на Медовене бе пресъздаден обичаят напяване на билките, потопени в мълчана вода. С наричания присъстващите преминаха под арка от билки, а на площада се изви хоро. Под арката преминаха и децата от детската градина в селото - база към..

публикувано на 24.06.19 в 10:51

Светещи пътни знаци

Нови предупредителни знаци със специално осветление бяха поставени на ключови места в Кубрат. „В общинския център са монтирани нови пет предупредителни знака, захранвани изцяло със слънчева енергия“, каза за Радио Шумен кметът Алкин Неби. Новите знаци са купени с общински средства и са разположени в района на парк „Омол“ и край училищата „Христо..

публикувано на 22.06.19 в 12:13

Нови автобусни спирки

Две нови автобусни спирки изгради Община Разград този месец. Гробищният парк вече има второ съоръжение за над 4400 лв.   Нова спирка има и в село Ушинци. Тя е инсталирана в посока Разград - Варна и е на стойност 3970 лв. Средствата са осигурени от бюджета на Община Разград.  

публикувано на 21.06.19 в 13:00

Решетки за мним шеф на Пенсионното

Районната прокуратура в Разград постигна ефективна присъда от 4 години лишаване от свобода за 59-годишен мъж. Обвинителният акт срещу него е за извършване на три измами. Осъденият се представял като директор на Пенсионното, шофьор на ДАП и собственик на месокомбинат с имената Николай или Недялко. След това започвал да моли за пари, тъй като се..

публикувано на 21.06.19 в 12:55

Отново жестокост към куче

Блъснато от кола бездомно куче е установено в село Гецово. Сигналът е подаден от 62-годишна жена. По думите на очевидци, животното е ударено умишлено от съсед. По случая също е образувано досъдебно производство.

публикувано на 21.06.19 в 11:46

Ограбиха домашен сейф

Пари и бижута са откраднати от апартамент в ж.к. „Орел“ в Разград. Посегателството е извършено в 12.45 часа на 20 юни, докато 38-годишният собственик на жилището е отсъствал. Крадците разбили метална каса и задигнали 600 лв., златни обици, сребърни пръстени и сребърни обици. Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е започнато..

публикувано на 21.06.19 в 11:43