По 100 души дневно в Спешното

2
Снимка: Радио Шумен

Над 20 000 пациенти са лежали в отделенията на шуменската болница, показва отчетът за 2018 г. Той бе приет на Общо събрание на акционерите днес.

През последните месеци се засилва натовареността на Спешно приемно отделение.

„По над 100 пациенти преминават дневно през отделението, през почивните и празнични дни натовареността е още по-голяма, като повечето пациенти не се нуждаят от спешна медицинска помощ. Това показва празноти в доболничнатата помощ“, коментира директорът на шуменската болница д-р Димитър Костов.

Нов тригодишен мандат за борда на директорите на МБАЛ - Шумен гласуваха на Общо събрание на акционерното дружество днес. Управленския състав на дружеството остава непроменен - председател е представителят на мажоритарния собственик  държавата - Деница Шарева. В борда влизат също изпълнителният директор на болницата д-р Димитър Костов и началникът на отделението по неонатология д-р Лиляна Куздова. 

Заради инвестициите, които държавата и Община Шумен са направили в МБАЛ-Шумен, те увеличават дела си в капитала на дружеството. Така държавата вече има 60,74% в МБАЛ, а Община Шумен – 23,53%. Останалите общини запазват акциите си в лечебното заведение.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Излезе второ класиране

Обявено е второто класиране на учениците за прием в 8 клас. Седмокласниците могат да проверят къде са приети, като въведат входящ номер и код за достъп в сайта https://priem.mon.bg/ . Информацията ще бъде поместена в сайта на Регионалното управление на образованието в Шумен, а до края на деня ще бъде изпратена и до училищата-гнезда. В Шумен..

публикувано на 18.07.19 в 14:56

Поклон пред Апостола

През целия ден днес в Шумен продължават честванията на 182 години от рождението на Васил Левски и 141 години от Освобождението на града. Малко предобед пред паметника на Васил Левски в Шумен се състоя ритуал по полагане на венци и цветя по повод годишнината от рождението на Апостола. Много хора бяха дошли да почетат паметта и делото му. Ето какво..

публикувано на 18.07.19 в 13:49

Няма африканска чума в Шумен

15 са огнищата на африканска чума при домашните прасета и 15 при диви свине. Очаква се днес да бъдат обявени още две огнища при диви прасета. Това обяви на заседание   на областната епизоотична комисия в Шумен директорът на Областната дирекция за безопасност на храните в Шумен д-р Катя Райкинска. Към момента няма положителни проби за африканска..

публикувано на 18.07.19 в 13:13

Съсед наби дете с пръчка

27-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейския арест, след като нанесъл телесна повреда на 12-годишно момче. Скандалът възникнал около 15 ч. на етажна площадка на четвърти етаж в блок на ул. “Дедеагач“ в града. 12-годишният вдигал шум. Мъжът излязъл от жилището си и нанесъл удари с дървена пръчка по главата и раменете на момчето. Детето е..

публикувано на 18.07.19 в 11:55
Архив

Сагата с екарисажа продължава

От фирма „Брамас - 96" са подали жалба до Административния съд в Шумен, с която се оспорва разпореждане на Областната агенция за безопасност на храните за спиране на част или цялата дейност на екарисажа край града. Жалбоподателят счита, че разпореждането следва да бъде отменено в тази му част, тъй като контролните органи са установили, че..

публикувано на 18.07.19 в 11:35
Георги Георгиев - кандидат за кмет на БСП за Нови пазар

БСП с първи кандидат за кмет

Георги Сашев Георгиев е кандидатът за кмет на Нови пазар, одобрен от общинската конференция на БСП. Това заяви за Радио Шумен председателят на местната структура в Нови пазар Красимира Бунова. Той е председател на групата на червените в Общинският съвет в Нови пазар. По време на форума за кандидатурата на Георгиев са гласували 58 души от..

публикувано на 18.07.19 в 11:28

ВиК авария в Салманово

Поради авария на уличен водопровод на ул. "Георги Димитров" № 5 в село Салманово е прекъснато водоподаването за населеното място. Екипи на ВиК - Шумен работят по отстраняването на аварията. По предварителни разчети се очаква водоподаването да бъде възстановено в късните следобедни часове днес.

публикувано на 18.07.19 в 11:22