Ударно сменят изпочупени плочки

Снимка: Община Търговище

Продължават ремонтите на тротоари, включени в капиталовата програма на Община Търговище за 2019 г.

В момента Общинското предприятие „Флора“ обновява настилката на източния тротоар на ул. „П. Р. Славейков“. Ще бъде ремонтиран участъкът от кръстовището с ул. „Палаузов“ до сградата на Централната поща. Екип на предприятието премахва старите бетонови плочи и на тяхно място поставя нови павета.

Общинското предприятие „Флора“ работи и по обновяването на настилката пред паметника на Никола Симов – Куруто. Там ще бъде рехабилитирана цялата площ от кръстовището на ул. „Трети март“ с ул. „Г. С. Раковски“ до светофарната уредба на бул. „Митрополит Андрей“.

Екипи на Общинското предприятие БКС пък извършват ремонт на настилките на централната улица „Васил Левски“ – от площад „Свобода“ до площад „Независимост“. В този участък на мястото на изпочупените и липсващи плочи и павета се поставят нови.

Пред приключване е ремонтът на тротоарите на ул. „Стефан Куцаров“. Дейностите на ул. „Ал. Стамболийски“ пък вече завършиха.

Средствата, заложени в капиталовата програма на Община Търговище за ремонт на тротоари през 2019 г., са в размер на 192 000 лв. През тази година е предвидено и обновяване на настилките на южния тротоар на ул. „Паисий“ и на ул. „Христо Ботев“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Зад решетките за укрити данъци

3 години и 6 месеца лишаване от свобода за укрити данъци получи 61-годишен жител на Търговище. Подсъдимият е с две висши образования, влиза в затвора за избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Окръжната прокуратура в Търговище е предала на съда мъжа, за това че в периода от 31 март 2012 г. до 1 април..

публикувано на 22.07.19 в 16:26

Катастрофа с деца

Катастрофа с автобус, който превозва деца, е станала днес малко слез 13 ч. на главния път София-Варна край търговищкото село Пробуда. Това съобщават от Областната дирекция на МВР. Автобус се е блъснал с предна дясна част в намиращ се в същата лента за движение аварирал товарен автомобил с полуремарке. По предварителна информация, в инцидента..

публикувано на 22.07.19 в 14:56

Нови електронни услуги

16 нови унифицирани образци на едни от най-често заявяваните административни услуги са публикувани в сайта на Община Търговище. Сред новите заявления са тези за издаване на многоезично извлечение от акт за гражданско състояние, за издаване на скици за недвижими имоти и разрешения за строеж, за одобряване на подробен устройствен план, за издаване на..

публикувано на 22.07.19 в 14:20

Укрепват срутена подпорна стена

Капиталовата програма на Община Търговище да бъде актуализирана с 270 000 лв. Средствата да бъдат вложени в авариен ремонт на подпорната стена на бул. „Митрополит Андрей“. Тя пропадна вследствие на проливен дъжд на 17 юни тази година. Това предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров. С ремонта ще бъде изградена нова..

публикувано на 22.07.19 в 11:05
Снимката е от Интернет

Ще спасяват старинен мост край с.Стеврек

Търсят се варианти за спасяване на Римския мост край антоновското с. Стеврек. Това съобщи за РШ директорът на Историческия музей в Омуртаг Мирослав Тошев. Мостът е увреден от придошлите води на реката в резултат на проливните дъждове тази пролет. В началото на месеца е направен оглед на съоръжението, което е едно изключително инженерно..

публикувано на 21.07.19 в 13:39

Земята поскъпва

1038 лв. достига средната цена на декар земеделска земя в област Търговище през 2018 г., което е с 34.5% повече в сравнение с предходната година, съобщават от териториалното статистическо бюро. Спрямо 2017-та през миналата година увеличение е отчетено и в цената на нивите - също с 34.5%. Област Търговище е на шесто място в страната по цена на един..

публикувано на 19.07.19 в 12:48

Трима в болница след удар в дърво

Трима души са в болница след пътен инцидент на пътя Опака – Крепча, съобщават от полицията в Търговище. При инцидента, станал късно вчера, 52-годишна жена от с. Крепча, управлявайки собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“, е изгубила контрол над управлението и моторното превозно средство се е ударило в дърво, намиращо се вдясно по посока на..

публикувано на 19.07.19 в 11:17