Бижута на колела край Дунав

За пета поредна година Русе ще бъде домакин на Парад на ретро автомобили и мотоциклети. Участие в тазгодишното издание са заявили над 60  автомобила и мотоциклета от Русе, Бургас, Варна, София, Хасково, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат и от Румъния. Автомобилите, които ще могат да се видят на парада, са от почти всички по-известни марки и някои ще бъдат показани за първи път в Русе. Регистрираните за участие ретро возила са създадени в периода между 1920 -1989 година.

Сборният пункт на участниците е паркингът на магазин „Кауфланд” в кв. „Дружба”.  Между 12 и 12:30 ч. днес ретро автомобилите  ще дефилират по централните улици на Русе. В маршрута са включени трасето на „Писта Русе“ – бул. „Христо Ботев“ – бул. „Цар Освободител“ – бул. „Съединение“ – ул. „Майор Атанас Узунов“ – ул. Александровска.  След това колите и мотоциклетите ще се установят на ул. „Александровска“ в участъка между Паметника на съветския войн и пресечката с ул. „Майор Атанас Узунов“, където от 13 часа официално ще бъде даден старт на събитието. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли.

Предвиден е конкурс с десетки награди.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Възраждат идея на 111 години

Пътеводител по маршрути до природните, историческите и културните забележителности в околностите на Русе ще бъде издаден по проект "Една русенска идея се възражда след 111 години".   Проектът е на Спортното дружество "Академик" и се осъществява с подкрепата на общинската фондация "Русе - град на свободния дух“. Изданието ще послужи на..

публикувано на 15.07.19 в 14:03

Как да бъда як?

Повече от 40 деца от Русе ще се учат как да живеят и да се хранят здравословно. Това става по проекта „Как да бъда як“, който се реализира по оперативната програма „Знание и растеж“. Тази седмица в Регионалната библиотека в крайнавския град ще се проведе семинар за деца и младежи. „Проектът е вдъхновен от двама млади хора – Михаил Баленков и Богдан..

публикувано на 15.07.19 в 11:10

Борим корупцията на Дунав мост

На граничния пункт "Дунав мост" при Русе днес бе даден стартът на кампанията "Остани чист. Кажи не на корупцията", която е инициатива на МВР, но е подкрепена от антикорупционните служби на съседните ни страни - Румъния, Северна Македония, Сърбия и Гърция. На гражданите, които преминаваха през пункта, бяха раздадени анкетни листи, в..

публикувано на 12.07.19 в 12:54

От двойки до шестици

Децата от ромски произход покриват едва 20% от изискванията по български език в четвърти клас и това е знак за сериозни пропуски в обучението им. Това каза началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева и представи резултатите от националното оценяване за областта. Резултатите от националното външно оценяване на..

публикувано на 12.07.19 в 09:27

Нов уред за рехабилитация

Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“ на „Каритас Русе“ от днес разполага с нов уред – терапевтичен позиционен стол за деца с детска церебрална парализа. Уредът е много важен за подходящата рехабилитация на децата в Центъра. Оборудването е закупено с дарение от 1500 лв., направено от фризьорски салони „Галка“, които проведоха..

публикувано на 11.07.19 в 10:48

Унищожават прасетата

Областният управител на Русенска област Галин Григоров обяви, че до края на днешния ден ще издаде заповед всички домашно отглеждани прасета на територията на областта да бъдат изклани в 10 дневен срок от своите стопани. След този период, на 12-тия ден ще се премине към принудително умъртвяване на прасетата в задните дворове на стопаните. Това заяви..

публикувано на 10.07.19 в 17:35

Тролейбуси на пристанището

17 тролейбуса втора употреба пристигнаха на Пристанище-изток в Русе. Те ще обновят част от автопарка на градския транспорт. Пет от тях са произведени в Швейцария, а останалите са направени в Чехия. Тролейбусите са с нисък под и с механични рампи за инвалидни и детски колички. След приемането им в депото, те ще преминат основен технически преглед и..

публикувано на 10.07.19 в 15:26