Светещи пътни знаци

Снимка: Р. Стойков

Нови предупредителни знаци със специално осветление бяха поставени на ключови места в Кубрат. „В общинския център са монтирани нови пет предупредителни знака, захранвани изцяло със слънчева енергия“, каза за Радио Шумен кметът Алкин Неби. Новите знаци са купени с общински средства и са разположени в района на парк „Омол“ и край училищата „Христо Ботев“ и „Христо Смирненски“.  Предстои монтирането на камери за видео наблюдение и изграждането на повдигнати пешеходни пътеки.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Актуализиран бюджет

Актуализация на бюджета на Община Кубрат за 2019 година приеха днес общинските съветници. В приходната и разходната част бюджетът се увеличава с над 42 600 лева. Съветниците приеха още годишния отчет за изпълнението на бюджета за миналата година, както и изразходването на европейски средства до 30 юни 2019 г.  От 1 август щатните бройки в..

публикувано на 23.07.19 в 15:37

Прокуратурата влиза в битката

Възможността и прокуратурата да помага при проверките за отглеждане на нерегистрирани прасета беше обсъдена на работна среща в Разград днес. Съдействие ще се търси в случаите, в които има предположения, че стопаните укриват отглежданите от тях животни. В заседанието, ръководено от областния управител Гюнай Хюсмен, участваха представители на..

публикувано на 23.07.19 в 14:08

Водач опита с 460 лв. подкуп

Водач е задържан за предлагане на подкупи, съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград. Вчера по третокласния път Исперих – Зебил служители на Районното управление в Исперих спрели лек автомобил „Форд“, управляван от криминално проявен 35-годишен мъж от село Старо Оряхово. В хода на проверката е установено, че водачът управлява колата, без..

публикувано на 23.07.19 в 11:02

Кисело мляко за всички

Разград е домакин на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти. Традиционните събития ще продължат и утре. Близо 90 занаятчии ще представят грънчарство, декоративни свещи, бижутерия, обработка на дърво, стъклопис, текстил, ковано желязо, кукли, плъсти, иконопис. Сутринта в Етнографския музей започна..

публикувано на 23.07.19 в 09:42

Нов асфалт за селски улици

Строително-ремонтните дейности в Община Кубрат продължават. След ремонта на част от уличната мрежа в село Севар вече се поставя нова асфалтова настилка и на улици в село Мъдрево. Там  приключи асфалтирането на пазарски площад, където предстои да бъде изградена и нова спортна площадка. Изцяло е асфалтирана и улична отсечка към гробищния парк в..

публикувано на 23.07.19 в 08:55

Безплатни изследвания за хепатит

Безплатни скринингови изследвания за хепатит В и C ще има в четвъртък в Разград. Мобилният кабинет ще бъде разположен пред сградата на поликлиниката в града. При отчитане на положителен резултат, гражданите ще бъдат насочвани към специалист за уточняване на състоянието им и за назначаването на лечение. Акцията е част от кампанията..

публикувано на 22.07.19 в 11:23

Кисело мляко и художествени занаяти

Разград е домакин на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти. Традиционните събития ще продължат до сряда включително. Близо 90 занаятчии ще представят грънчарство, декоративни свещи, бижутерия, обработка на дърво, стъклопис, текстил, ковано желязо, кукли, плъсти, иконопис. Днес до 12 ч. и от 15 ч. до..

публикувано на 22.07.19 в 10:33