Деца рисуваха Дунав

Повече от 25 деца участваха в работилницата с конкурс за най-добра детска рисунка на тема „Дунав по-красиво място утре“. Инициативата се проведе днес в русенската Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Сред тях имаше и малки художници от Школата по изобразителни изкуства – живопис, графика, рисувана коприна, скулптура и керамика с ръководител Маргарита Хрисандова при Общинския детски център за култура и изкуство. Паралелно с това, в предизвикателството за литературно четене на стихотворения и есета на тема „Дунав – моето днес и моето утре“ се включиха деца от Клуб по творческо писане „Слово“ с ръководител Иглика Пеева към Възрожденско читалище „Зора“.

Най-добрите творби ще бъдат преведени на английски език и така ще допринесат за обогатяването на пътуващата изложба „DANUrB – Дунавски градски бранд“, която беше открита на 20 юни в Регионалната библиотека.

Всички участници получиха разходка по р. Дунав с кораба „Русчук“.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Африканска чума в Русенско

Българската агенция за безопасност на храните потвърди две нови огнища на африканска чума при домашни свине в област Русе. Те са в лично стопанство, в което се отглеждат 5 нерегистрирани свине в село Ценово, както и в регистрирана фамилна ферма в която се отглеждат общо 19 прасета в село Пет кладенци, община Бяла. Взетите проби от свинете са..

публикувано на 16.07.19 в 16:33

Адекватни мерки

По повод протеста на обитателите на жилищен блок „Левента“ в Русе срещу проститутките в района директорът на общинската дирекция "Екология и транспорт" Георги Игнатов обясни, че Общината взима адекватни мерки. Районът е почистен. Тревата също е окосена. Подлезът в района се чисти два пъти седмично. "За проблема е сигнализирана Областната дирекция на..

публикувано на 16.07.19 в 15:14

Протест срещу жрици на любовта

На протест срещу проститутките в района излизат днес обитателите на жилищен блок „Левента“ в Русе, съобщи организаторът Пламен Минев, цитиран от TVN. Недоволството на хората е предизвикано от терора, който жриците на любовта упражняват върху тях, практикувайки професията си в района. Затова в 12,30 ч. днес ще излязат пред блока в знак на протест..

публикувано на 16.07.19 в 10:15

Възраждат идея на 111 години

Пътеводител по маршрути до природните, историческите и културните забележителности в околностите на Русе ще бъде издаден по проект "Една русенска идея се възражда след 111 години".   Проектът е на Спортното дружество "Академик" и се осъществява с подкрепата на общинската фондация "Русе - град на свободния дух“. Изданието ще послужи на..

публикувано на 15.07.19 в 14:03

Как да бъда як?

Повече от 40 деца от Русе ще се учат как да живеят и да се хранят здравословно. Това става по проекта „Как да бъда як“, който се реализира по оперативната програма „Знание и растеж“. Тази седмица в Регионалната библиотека в крайнавския град ще се проведе семинар за деца и младежи. „Проектът е вдъхновен от двама млади хора – Михаил Баленков и Богдан..

публикувано на 15.07.19 в 11:10

Борим корупцията на Дунав мост

На граничния пункт "Дунав мост" при Русе днес бе даден стартът на кампанията "Остани чист. Кажи не на корупцията", която е инициатива на МВР, но е подкрепена от антикорупционните служби на съседните ни страни - Румъния, Северна Македония, Сърбия и Гърция. На гражданите, които преминаваха през пункта, бяха раздадени анкетни листи, в..

публикувано на 12.07.19 в 12:54

От двойки до шестици

Децата от ромски произход покриват едва 20% от изискванията по български език в четвърти клас и това е знак за сериозни пропуски в обучението им. Това каза началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева и представи резултатите от националното оценяване за областта. Резултатите от националното външно оценяване на..

публикувано на 12.07.19 в 09:27