Изборите в Истанбул и проект за етническа толерантност в Смядово - акценти в програма "Днес"

Община Смядово
Снимка: smyadovo.bg

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 24.06 можете да проследите:

- Как изборите в Истанбул и победата на опозицията ще промени политическото статукво в Турция? Темата ще коментира арабистът проф. Владимир Чуков;

- Акция на КАТ контролира пътната безопасност в Търговище. Как полицаи и шофьори анализират ползите от нея ще чуем от кореспондента на БНР Евтим Петков;

- Празник за деца по случай Еньовден организира Центърът за подкрепа на личностното развитие - Общински детски комплекс - Шумен. Как ателиета изкушиха най-малките търси Ивайло Велев;

- Как проектът "Децата на Община Смядово - заедно мечтаят, учат и играят" подкрепи толерантността между ученици от различни етнически групи, ще разберем от Сълза Стаменова;

- Драматургът и режисьор Николай Гундеров ще коментира кой са актуалните театрални проекти, по които работи. Той анализира и тенденциите в българските и европейските театрални пространства.

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Пламена Бръчкова и Драгомир Симеонов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

За децата и ценностите в "По първи петли"

Семейството, мира и сигурността са сред най-важните неща за българина. Приятелството и доброволчеството също намират място в ценностната ни система или поне това сочат последните проучвания. Образованието губи челните позиции, а професията е определяна като ценност, пряко зависима от размера на заплатата. Кои са ценностите, които искате да..

публикувано на 21.11.19 в 16:53

И в събота сутрин с Радио Шумен

  Да направим заедно началото на 23 ноември по-приятно с предаването ,,Оттука започва денят” на Радио Шумен. Интересни събеседници, любопитни теми с покани за дневни събития, актуални вести и много музика – всичко това в съботното утро. Бъдете с него от 7 до 10 часа. Екъпът, който ще се погрижи за вашето добро настроение от сутринта: водещ -..

публикувано на 21.11.19 в 15:37

Технологиите в помощ на класната стая

В “ Паяжината ” Владо Генов  ще Ви срещне с един млад ентусиаст и финалист в  Imagine Cup   -   Кирил Русев . Завършил е образованието си във Великобритания, но решил заедно с по-малкия си брат и двама приятели от университета, да направи революция в българската образователна система. Чрез въвеждане на иновативни технологии в класната..

публикувано на 21.11.19 в 15:06

До полунощ с ,,Денят на совите"

     Каним ви да бъдете с предаването ,,Денят на совите“ и в сряда вечерта. За да сме заедно, достатъчно е да сте от 21 до полунощ на вълните на Радио Шумен. ,,Кога ви се е налагало да започвате отначало?“ - това е темата за диалог тази вечер от 22.30 часа.   В студио едно на Радио Шумен ще е екипът:  Жулиета Герова - водещ,..

публикувано на 20.11.19 в 19:02

В Деня на християнското семейство

Ще се вдигне ли цената за обезвреждане на отпадъците в Шумен? Как ще продължи делото на БСП за касиране на резултатите от изборите в Шумен? Кулинарна изложба…в съда. Репортажи и коментари от тези и други интересни събития от Североизточна България очаквайте в програма „ДНЕС“. Музикалните редактори Драгомир Симеонов и Данаил Денчев и аз Мина Денева..

публикувано на 20.11.19 в 16:44

Поезия и музика без рамки

В предаването „Без рамки“ този четвъртък ще разберем какво предстои на XII Международен конкурс „Франц Шуберт“ в Русе. Ще ви представим и носителката на втора награда на Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев” – поетесата от Разград Стамена Дацева. 110 години от рождението на Никола Вапцаров - ще чуем думи за него от племенницата Мая..

публикувано на 20.11.19 в 16:34

"Оттука започва денят" в четвъртък

Актуална информация, музика за разбуждане и добро настроение. Всичко това ще ви предложим от 06:00 до 10:00 часа в „Оттука започва денят“ по радио Шумен на 21 ноември. С вас в утрото, когато отбелязваме Деня на Християнското семейство, ще бъдат Невена Николова и Пламена Бръчкова. Ще говорим за инициативата „Щедрият вторник“, ще ви поканим на..

публикувано на 20.11.19 в 14:52