Среднощна кървава свада с нож

Снимка: БНТ

35-годишен мъж е бил намушкан с нож в областта на корема. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Първоначалният сигнал за шумна компания до блок 27 в ж.к. „Орел“ в Разград е подаден на тел.112 в 00.55 ч. на 25 юни. Пострадалият при пиянската свада е откаран в интензивното отделение на болницата с опасност за живота с прободна рана в корема и сериозна загуба на кръв. Предприети са незабавни действия за установяването на останалите участници.

Извършителят на деянието, 52-годишен мъж от Разград, е задържан в Районното управление. За случая е уведомена прокуратурата. Започнато е досъдебно производство.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подкрепа за Ерай

18-годишният Ерай Аптулов, който се бори с рака, получи таблет от областния управител на Разградска област Гюнай Хюсмен. Младежът е диагностициран с тумор на малкия мозък, през януари е претърпял операция и оттогава постепенно се възстановява. Ерай заяви пред областния управител, че ще продължи висшето си образование в Русенския университет..

публикувано на 16.07.19 в 14:17

Пострадалото при катастрофа дете се подобрява

„Състоянието на 8-годишното момче от Румъния, което пострада тежко при катастрофа вчера, постепенно се подобрява“, каза за Радио Шумен медицинският управител на МБАЛ – Разград д-р Гечо Жеков. Момченцето има тежки травми на главата, белия дроб и стомаха. Поддържа се в изкуствена кома и се провежда лечение. При първа възможност след стабилизирането..

публикувано на 15.07.19 в 15:20

Адресите без ток

Част от Кубрат ще е без електрозахранване днес заради оперативни превключвания. От 8,30 ч. до 10,30 ч. ток няма да има в сградата на Многопрофилната болница, в квартал „Дряново“ – по улиците „Назъм Хикмет“, „Родина“, „Мусала“, „Огоста“, „Раковски“, „Тодор Каблешков“, „Вит“, „Розова долина“ и „Есперанто“, както и по част от улиците „Борис І“,..

публикувано на 15.07.19 в 07:54

Патронажна грижа у дома

Община Разград подписа нов договор за финансиране по проекта „Създаване на звеното за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Домашен социален патронаж“. Общият размер на безвъзмездната помощ е 337 969 лева, като средствата ще бъдат осигурени по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. 200 души от Разград и общината ще..

публикувано на 12.07.19 в 16:45

Бригадири за 2 месеца

За пета поредна година разградската Община Завет организира студентска бригада. В рамките на два месеца Общината наема на работа 10 студенти. Те ще се грижат за градинките в града. Студентите ще получават месечно по 360 лева. „Идеята на кмета е да се даде възможност на младите хора да си помогнат финансово за предстоящата учебна година",..

публикувано на 12.07.19 в 11:17

Финансират младежки проекти

Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ вече набира иновативни проекти в областта на културата, образованието и спорта. Идеите трябва да са насочени основно към децата и младите хора. С предложения до края на годината могат да участват неправителствени организации, неформални граждански групи, училища или детски градини и настоятелствата им,..

публикувано на 12.07.19 в 09:36

Обърнат ТИР с жито на пътя

Движението по пътя Кубрат - Каменово е затруднено заради натоварен с жито ТИР, обърнал се на пътното платно. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Към момента пътните превозни средства се пропускат от полицейски екипи, които регулират движението на място. Предстои затварянето на пътя, за да бъде изтеглен камионът и да бъде..

публикувано на 11.07.19 в 16:32