Мъж загина при инцидент

Снимка: ЕПА/БГНЕС
58-годишен мъж от село Кукорево, община Тунджа, е сигнализирал в полицията в Търговище, че в гориста местност в землището на село Пролаз при спускане в 12-метрова дупка негов 46-годишен познат от София е изпаднал в безпомощно състояние.
На мястото на инцидента своевременно са пристигнали полицаи и пожарникари. Установено е, че мъжът е починал. Извършен е оглед на местопроизшествието. Причините за смъртта му са в процес на изясняване. Резултатът от извършената аутопсия е, че няма данни за насилствена смърт. По случая е започнато досъдебно производство.

Действията по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължават и се извършват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Общински фирми на печалба

38 000 лв. е общата печалба на трите търговски дружества в Търговище със 100% общинско участие за второто тримесечие на годината. Това информират от местната администрация. 26 000 лв. е печалбата на „Общински пазари“, 11 000 лв. – на „Адапт“ и 1000 лв. – на вестник„Знаме“. Единственото дружество, което има задължения към бюджета, е вестник „Знаме“...

публикувано на 22.08.19 в 13:42

Затягат реда в Омуртаг

„Напрежението след протестите в Омуртаг спадна". Това каза Метин Исмаилов, зам.-председател на Общинския съвет в града. "Взети са всички мерки, за да няма нови нарушения на обществения ред", уточни комисар Мариан Михайлов, зам.-директор на полицията в Търговище. Те участваха в среща, организирана по искане на общински съветници и кметове на населени..

публикувано на 21.08.19 в 16:10

Готови за патронажната грижа

От 1 октомври Община Търговище започва предоставянето на мобилни социални и здравни услуги по проекта за патронажна грижа. Дейностите включват рехабилитация по домовете и подкрепа в ежедневните занимания на 118 потребители. Грижите ще се предоставят до 2 часа на ден за период от една година на възрастни, хора с увреждания и лица след оперативна..

публикувано на 21.08.19 в 14:14

Хванаха изкусен крадец

Търговищката полиция е установила извършителя на крупна кражба, извършена през април тази година. Той е 40-годишен жител на Ловеч, който с помощта на подбран ключ отмъкнал 14 000 лв. от жилището на 53-годишен мъж от Търговище. Крадецът е задържан до 72 часа с постановление на прокурор. Мъжът е известен на полицията и е осъждан.

публикувано на 21.08.19 в 13:17

Укрепват голямо свлачище

Започна укрепването на свлачището между търговищките села Лиляк и Александрово. Това съобщи началникът на Областното пътно управление инж. Марчо Марчев. Отсечката е с дължина около 1 км. Предстои насипване на ската и изграждане на отводнителни съоръжения. При ремонта ще се използва пилотна система, каза още инж. Марчо Марчев. Фирмата изпълнител е..

публикувано на 21.08.19 в 10:47

Спешна среща в Омуртаг

Среща заради създалото се напрежение, след като младеж загина при катастрофа, ще се проведе днес в Омуртаг. Началото е от 10,30 ч. в заседателната зала на местната администрация. Срещата се организира по искане на общински съветници и кметове на населени места. На нея са поканени народните представители от Търговищкия избирателен район, областният..

публикувано на 21.08.19 в 10:33

Възстановено движение

Възстановено е движението на МПС в участъка от първокласния път София - Варна в района на Община Търговище между селата Васил Левски и Пробуда. По-рано през деня пътната отсечка бе затворена заради разсипан товар от товарен автомобил. Движението бе пренасочено по обходни маршрути.

публикувано на 20.08.19 в 15:51