Спад на безработицата

Снимка: vesti.bg

630 безработни от област Шумен са постъпили на работа през май 2019 г., съобщиха от Бюрото по труда. 

Продължават действията за устройване на работа на хора от уязвимите групи на пазара на труда, 33,2% от които са на възраст над 50 години. В заетост са включени 116 младежи до 29-годишна възраст.

В бюрата по труда от областта са заявени 451 работни места. На пазара са обявени 288 работни места. Най-много от заявените през месеца работни места са от сферата на преработващата промишленост, търговията и селското стопанство.

Броят на регистрираните в бюрата по труда в Шуменско през изминалия месец е 6706, с 349 по-малко спрямо предходния месец. Равнището на безработица е 8,8% , с 0,5 процентни пункта по-ниско спрямо април 2019 г.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пак касатрофа с велосипедист

Велосипедист е бил ударен от кола край Шумен, съобщиха от полицията. 61-годишният мъж се движел с колело от село Мадара към областния център, когато бил застигнат и ударен от шофьор на автомобил с русенска регистрация. Колоездачът има наранявания по гръдния кош и лицето, настанен е за лечение в МБАЛ Шумен. Пробата му за алкохол е отрицателна. Проверката..

публикувано на 12.11.19 в 21:40

Шофьор обърна ТИР и оцеля

Товарен автомобил “Рено“ се е преобърнал по пътя Нови пазар - Шумен след бензиностанция OMV, съобщават от полицията. 31-годишният водач е загубил контрол над камиона. Той е превозвал сода, товарът не е разпилян и не пречи на движението на АМ „Хемус“. От полицията в Шумен уточняват, че за кратко този участък от пътя на автомагистралата ще се наложи..

публикувано на 12.11.19 в 16:07
Шумен , административен съд

Христов остава кмет до делото

Административният съд отхвърли искането на Коалиция „БСП за България“ за спиране решението на Общинската избирателна комисия, с което Любомир Христов от ГЕРБ е обявен за избран за кмет на Община Шумен. Това съобщиха от съда. Съдебният състав е посочил, че решението на ОИК е административен акт, чието оспорване по съдебен ред не спира..

публикувано на 12.11.19 в 15:16

Промяна в движението

Временен режим на движение с пълно затваряне на шуменската улица „Марин Дринов“ се въвежда от днес до 22 ноември включително в участъка от ул. „Цар Иван Александър“ до бул. „Славянски“ и по ул. „Хан Омуртаг“ – от ул. „Цар Иван Александър“ до бул. „Славянски“. Промяната се налага заради ремонтни дейности по улиците, включени в разширяването на синята..

публикувано на 12.11.19 в 14:22

Време за бащи

Седмица на бащата бе организирана в шуменската детска градина „Светулка”. С редица забавления, спорт и игри детското заведение се включва за шести път в националната кампания „Да бъдеш баща“. Целта на инициативата е да насочи общественото внимание върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето. Част от изявата бяха треньорът на..

публикувано на 12.11.19 в 14:07

Чували нелегален тютюн в колата

Над 94 кг тютюн без акцизен бандерол и 4600 къса цигари са иззели служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към Областната дирекция в Шумен.  Работата по документиране на престъплението започнала в Нови пазар след извършена рутинна проверка на водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация. Шофьорът,..

публикувано на 12.11.19 в 10:11
Любомир Христов

Екшън план за 4 години

Да се ускори процесът на ремонтните дейности по вече започнали проекти, за да може те да бъдат завършени, както и проверка на готовността на фирмите за зимно поддържане. Това са краткосрочните задачите, които кметът на Шумен Любомир Христов си поставя. В дългосрочен план, през следващите 4 години акцент в работата на Христов и екипа му ще е..

публикувано на 12.11.19 в 09:22