Шанс за съкратени

Курсове за професионална преквалификация на 40 съкратени работници от фирмата за производство на кабелни инсталации започват в Търговище и Омуртаг.

В продължение на един месец младите хора ще усвояват начална компютърна грамотност и ще учат програми за текстообработка, обясни Недялко Владимиров от Бюрото по труда в Търговище.

"В началото на юли стартира изнесено обучение на Българо-германски център - Стара Загора, първа степен текстообработване, специално за освободените от завода лица", посочи той.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Денчо Бояджиев - кмет на Разград

Вдигат Общината на крака

„Ще ни бъде много трудно заради тежкото наследство, което ни е оставено“. Това заяви в интервю за Радио Шумен новоизбраният кмет на Разград Денчо Бояджиев, който след 4 годишно прекъсване се връща на кметския пост в Разград. "Над 2 милиона лева задължения. До този момент са платени 640 - 650 000 лева имуществен санкции. Имаме чукащи на..

публикувано на 12.11.19 в 13:38

Кражба на 20 000 лева

Сумата от 20 000 лв. е изчезнала от апартамент в Разград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Жилището, собственост на 46-годишен мъж, било отключено с подправен ключ в периода между 30 октомври и 10 ноември. Сигналът за липсата на парите е подаден на 11 ноември в РУ-Разград. По случая е започнато разследване за кражба.

публикувано на 12.11.19 в 10:55

Учредителна сесия в Разград

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри първото заседание на Общинския съвет в Разград мандат 2019-2023 г. За първи път на учредителна сесия химнът на Република България бе изпълнен акапела наживо от ученичка от Разград. Призьорката от много конкурси, Пламена Петрова е възпитаничка на двама общински съветници – вокален педагог й е..

публикувано на 11.11.19 в 16:33

Деца в полицията

Децата от Детското полицейско управление в ОУ „И.С.Тургенев” - Разград станаха съпричастни към професионалния празник на полицейските служители. Те гостуваха в Областна дирекция на МВР и имаха възможност да разгледат отблизо работата на разследващите полицаи, експертите от „Научно-криминалистическата лаборатория” и служителите в сектор „Български..

публикувано на 07.11.19 в 15:48

Първи заседания

Първите си заседания за новия мандат проведоха общинските съвети в три населени места от Разградска област. В Исперих клетва положиха общинският кмет Белгин Шукри, 29 общински съветници и 21 кметове на населени места. Три бяха номинациите за председател на Общинския съвет, като след гласуване беше избран Бейти Бекир, който получи 20 гласа. В..

публикувано на 07.11.19 в 09:04

Щъркели останаха у дома

Двойка щъркели остана да зимува на язовира край село Богданци, Разградско. В кадър ги е уловила Йорданка Бозаджиева, счетоводителка, изкушена от фотографията. "Първоначалната ми идея беше да снимам залеза край водоема, но забелязах щъркелите. Залезът го пропуснах, но имам няколко уникални кадъра на двете птици", каза за Радио Шумен Йорданка Бозаджиева...

публикувано на 06.11.19 в 12:41

Грабеж със сила

45-годишен мъж от Кубрат сигнализирал, че е станал жертва на грабеж, съобщават от полицията в Разград. По думите му, към 17.30 ч. вчера в дома му влязъл непознат мъж и със сила и заплахи отнел сумата от 70 лв. В резултат от проведените незабавни оперативно-издирвателни действия е установен извършителят. Това 46-годишен мъж от Кубрат, криминално..

публикувано на 06.11.19 в 10:11