Лято без дрога

Снимка: Архив

За втора поредна година в Търговище се провежда информационната кампания „Лято без дрога“. Организатори са Общинският съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационният център и Българският младежки червен кръст в Търговище.

На площад „Стоян Мавродиев“ в града днес бяха организирани занимателни игри и забавления за младите хора. Бяха раздавани превантивно-информационни материали за вредата от употребата на наркотици, каза доброволката от Младежкия червен кръст Владислава Янева.

"Целта е да покажем, че лятото може да бъде много по-забавно и по-интересно без дрога, защото тя ни вреди. Някои хора се включват, други ни подминават, но ние приемаме всичко с усмивка и продължаваме", посочи тя.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стипендии за малки таланти

52 деца от Търговище ще получат стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби в общината, съобщават от местната администрация. Еднократната стипендия „Търговищко дарование“ в размер на три минимални работни заплати се присъжда на деветокласничката Мария Георгиева в Първо средно училище „Св. Седмочисленици“. Наградата е за..

публикувано на 14.10.19 в 14:07

Вандали вилняха в центъра

Продължават вандалските прояви с увреждане на общинско имущество в Търговище. Тази нощ е счупена пейка в центъра на града. Откъртена е металната конструкция, към която са захванати гредите. Друга пейка е пренесена на стълбите към нефункциониращо заведение в близост до бившето кино. Въпреки работещото видеонаблюдение в района, съоръженията често..

публикувано на 14.10.19 в 11:15

Вандализъм в училище

34 единични стъкла на прозорци са изпочупени в училището в търговищкото село Лиляк, съобщават от Областната дирекция на МВР. Неизвестният хулиган е извършил вандалската проява за времето от 17 ч. на 9 октомври до 7,30 ч. на 10 октомври. По случая се извършва проверка.

публикувано на 11.10.19 в 11:37

Иззеха фалшиви спортни стоки

28 фалшиви спортни стоки с логото на известни търговски марки са предлагани за продажба в магазин в Омуртаг. Специализираната полицейска операция за противодействие на търговията със стоки – предмет на интелектуална собственост, е проведена вчера. Стоките са иззети от търговския обект. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 172б, ал...

публикувано на 11.10.19 в 11:29

10 години подкрепа

Повече от 100 певци, танцьори и рецитатори са участници в есенния празник на приятелството в Комплекса за психично-здравни грижи в търговищкия квартал „Бряг“. Празникът е посветен на днешния Световен ден на психичното здраве. Артистичните си дарби ще покажат възпитаници на центровете за настаняване от семеен тип и защитените жилища в..

публикувано на 10.10.19 в 13:28

Мистериозна смърт на майка и син

Криминалисти на Областната дирекция на МВР в Търговище изясняват обстоятелствата около смъртта на майка и син. Вчера около 16,30 ч. безжизнените им тела са намерени в дома им в жилищна кооперация в кв. „Запад“ в областния град. Своевременно на  място са пристигнали полицейски и медицински екипи. Извършен е оглед на местопроизшествието, при..

публикувано на 10.10.19 в 12:13

Среднощни крадци на кола разкрити за час

Извършители на противозаконно отнемане на кола са установени и задържани в Районното управление в Търговище в резултат на проведени незабавни издирвателни действия. 25 минути след полунощ днес в с. Лиляк, община Търговище, неизвестен извършител противозаконно е отнел лек автомобил „Фиат Дукато“ с търговищка регистрация, собственост на..

публикувано на 10.10.19 в 12:07