Обърнат ТИР с жито на пътя

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Движението по пътя Кубрат - Каменово е затруднено заради натоварен с жито ТИР, обърнал се на пътното платно. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Към момента пътните превозни средства се пропускат от полицейски екипи, които регулират движението на място.

Предстои затварянето на пътя, за да бъде изтеглен камионът и да бъде разчистено житото от пътното платно. Затварянето ще продължи два -три часа.

Обходният път ще бъде Каменово - Равно - Глоджево - КубратВИЖТЕ ОЩЕ

Юмрук в лицето

18-годишно момче пострада при сбиване с друг младеж в лознишкото село Чудомир, съобщиха от полицията в Разград. Скандалът между двамата е станал около 21.30 ч. вчера в центъра на селото до автобусната спирка. По-големият, на 22 години, нанесъл удар с юмрук в лицето на опонента си. С избити предни зъби, комоцио и охлузвания пострадалият е откаран в..

публикувано на 19.07.19 в 10:38
Архив

Разкопки в античния Абритус

Започнаха археологически разкопки на територията на късноантичния град Абритус за това археологическо лято, съобщи за Радио Шумен ръководителят на проучванията и директор на Регионалния исторически музей Галена Радославова. Археолозите тази година работят на терена, разположен северозападно от кула 17 - част от южната крепостна стена. ,,Тук през..

публикувано на 19.07.19 в 10:13

Нов асфалт в 21 села

Приключи асфалтирането на улици в Община Разград. Дейностите обхванаха 21 населени места. Ремонтите бяха на обща стойност 1.6 млн. лв. Средствата бяха отпуснати целево от Министерския съвет. Асфалтирани са малко над 110 000 кв. м.   Ремонтите включваха почистване, фрезоване и асфалтиране на улиците.

публикувано на 18.07.19 в 16:08

Дърва навреме

Работи се усилено по снабдяването на населението от Разградска област с дърва за огрев. Ще бъдат спазени предварително обявените срокове за доставка до хората от населените места в региона. Това стана ясно още по време на работната среща на областния управител Гюнай Хюсмен с директорите на горските и ловните стопанства в областта. В Държавното..

публикувано на 17.07.19 в 16:39

Нито една положителна проба

Нито една от досега изследваните проби от отстреляни диви прасета в Разградска област не е дала положителен резултат за заболяването африканска чума по свинете. Това стана ясно на работна среща на областния управител на Разград Гюнай Хюсмен с директорите на горски и ловни стопанства в региона. Само в Държавното ловно стопанство Воден Ири Хисар от..

публикувано на 17.07.19 в 15:33

Медицински прегледи на неосигурени

Б езплатни медицински прегледи за здравно неосигурените организират в малката разградска община Самуил. Те ще се проведат през есента и зимата. 600 здравно неосигурени   ще имат възможност да бъдат прегледани безплатно през последните месеци на тази и първите на следващата година. Медицинските прегледи са част от голям проект за 800 000 лева,..

публикувано на 17.07.19 в 10:30

Подкрепа за Ерай

18-годишният Ерай Аптулов, който се бори с рака, получи таблет от областния управител на Разградска област Гюнай Хюсмен. Младежът е диагностициран с тумор на малкия мозък, през януари е претърпял операция и оттогава постепенно се възстановява. Ерай заяви пред областния управител, че ще продължи висшето си образование в Русенския университет..

публикувано на 16.07.19 в 14:17