Избират Мини мис и Мини мистър

Снимка: Кворум Силистра

Конкурсът "Мини Мис и Мини Мистър" под патронажа на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов ще се проведе от 18.00 ч. тази вечер на сцената до втория шадраван в Дунавския парк в Силистра. 

Шоуто гостува в Силистра за седма поредна година. В него могат да участват деца от от 3 до 12 години. Класираните ще представят Община Силистра в 21-я Национален телевизионен конкурс през есента в Националния дворец на децата в София.

При лошо време надпреварата тази вечер ще се състои също от 18 ч., но в сградата на общинската администрация в Силистра.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Моника Угренова в Танзания

С децата на Танзания

Моника Угренова, актьор и режисьор от Куклен театър - Търговище, се завърна от участието си като доброволец по проект в Африка по програма "Еразъм +". Там тя работи с деца в предградие на столицата на Танзания.  Моника бе организатор и участник е един от музикалните фестивали на страната, с няколко хиляди участници на сцената. Участието бе по покана на..

публикувано на 23.08.19 в 14:52

"Шарено герданче" с голямата награда

Голямата награда   "Гласът на Фолклорен извор", 8 златни и 1 сребърен медал спечелиха вокалните изпълнители на Детския фолклорен ансамбъл "Шарено герданче" в Търговище. Изпълнителите имаха девет участия и получиха 11 отличия. Специалните и големите награди бяха раздадени на официална церемония в с. Царевец, община Свищов. В индивидуалното..

публикувано на 23.08.19 в 11:30

Музикално пътешествие през Европа

Концерт на открито на площада пред паметника на Майстор Манол в Разград ще изнесе тази вечер Ник Ненов. В свеобразното музикалното пътешествие през Европа, което ще предложи на публиката, се включват песни, свързани с Москва, с германския град Росток, с Берлин, Виена и Париж, с Испания, Гърция и Сърбия. Евъргрийни, електронна музика, естрада и..

публикувано на 23.08.19 в 10:14

Цветната песен на Ралица

Талантливата 12-годишна Ралица Ганева от Попово има нова авторска песен "Цветно". През 2018 г. момичето участва в Националния конкурс ''Децата на България пеят, танцуват, рисуват'' в Шумен и спечели награда в раздела за авторска песен. Община Попово застана зад проекта и песента вече е с видео. Ралица, вокалния й педагог Десислава Станкова и..

публикувано на 22.08.19 в 15:47

Традиционно общество на здравия разум

„Изследването на социологическа агенция „Gallup International“, очертава образа на българското общество като традиционно ориентирано общество на здравия разум“, заяви за Радио Шумен политологът и изпълнителен директор на „Gallup International“ Първан Симеонов. Той анализира резултатите от актуалното допитването, публикувано тази седмица, което изследва..

публикувано на 22.08.19 в 12:56

"Речни ноти" в Тутракан

18-ят Международен конкурс за млади изпълнители "Речни ноти" ще се проведе от днес до събота в Тутракан. Организатори на събитието са Министерството на образованието и науката, Община Тутракан и Общинският център за извънучилищни дейности. Председател на журито е композиторът Хайгашот Агасян. Конкурсът ще се проведе в три категории - Индивидуални..

публикувано на 22.08.19 в 11:58

За българите в Румъния

Излезе първото издание на Информационния справочник за българите в Румъния. Сборникът е дело на Росен Русев, почетен консул на Република България в румънския град Плоещ. Справочникът съдържа полезна и актуална информация за българската общност в северната ни съседка. Темите засягат работата, образованието и развитието на бизнес в Румъния. В..

публикувано на 21.08.19 в 15:18