Утро на Илинден

Огън, вода и приключения. Това са ключовите думи в темите ни на 20 юли. В Деня на Свети Илия - ще честитим името на българите, закриляни от пророка, ще ви разкажем за народните поверия, ще напомним, че в този ден морето взема жертви и по какво да се ориентираме за опасностите. Ще чуете любопитни факти за два храма, които носят името на светеца - църквата в село Кюлевча и по-старият и брат - храмът в шуменския квартал "Дивдядово". Покана за празник ни отправя село Илия Блъсково - ще научим, с какво ще ни изненадат на събора и Ден на селото. Любителите на водни приключения ще чуят подробности за новата инициатива "Каяци по Дунава". Ще научите и как посрещнаха приключенецът Тихомир Радев, който 36 дни пътува по реката с едноместен каяк. Всичко това в Оттука започва денят - веднага  след новините в 7 часа.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) стартира кампания под надслов „Не на насилието на стадионите“

Предпазване и грижа

Как се работи при случаи на насилие над деца? Можем ли и как да ги научим да са предпазливи?Какво ще се реши в Омуртаг. Обществеността и властите там обсъждат мерки   след катастрофата на 15 август. Какви предимства ще дадат на пациентите самостоятелните практики на медицинските специалисти? Какви грижи предлагат за възрастни и хора с увреждания..

публикувано на 21.08.19 в 09:53

Сряда с Радио Шумен!

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и предаването „Оттука започва денят“. В утрото на 21 август ще говорим за основните приоритети и ценности на българите, ще разберем от каква подкрепа се нуждае приютът за бездомни животни „Тонка Петрова“ в Шумен, ще чуем и какво се случва с Кръглата църква във Велики Преслав. С вас след новините в..

публикувано на 20.08.19 в 14:56

С програма "Днес" в следобеда на 19 август

Защо жители на шуменския квартал Тракия излизат тази вечер на протестно шествие? Какви са новите археологически открития в разградската антично селище Абритус? Има ли какво да ни каже архивът на Радио Шумен за Световен ден на фотографията? Отговори на тези въпроси чуйте в програма "Днес". Тя започва минути след 13:00 ч. и продължава до 16:00 ч.

публикувано на 19.08.19 в 12:43

Приятно утро с Радио Шумен и на 20 август

  От 7 до 10 часа във вторник ви каним да посрещнете новия ден с предаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен! Ще ви подарим много музика от ефира. Актуалната информация и поканите за различни събития ще са също за вас. В студио едно ще бъде екипът: водещ- Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Розалина Райчева. Приятно..

публикувано на 19.08.19 в 10:12

Рано в неделя с Радио Шумен

   Лятно неделно утро с Радио Шумен - това е нашето предложение за приятен почивен ден с предаването ,,Оттука започва денят“. Много музика и забавни събеседници ви обещават Жулиета Герова – водещ и звукорежисьорът и музикален редактор Драгомир Симеонов. Очакваме ви на 18 август от 7 до 10 часа на вълните на Радио Шумен.

публикувано на 17.08.19 в 10:40

Събота с Радио Шумен!

Конкурс за фотография на тема „Осинови любовта“ обявява Организацията за защита на животните „Четири лапи“. От каква кампания е част този конкурс и какво ще се случи с най-добрите кадри ще чуете тази събота в „Оттука започва денят“. В предаването ще ви разкажем за първия самостоятелен сингъл на Ерол Ибрахимов, ще разберем какво научиха..

публикувано на 16.08.19 в 16:35

50 години град Смядово

Как смядовчани празнуват 50 годишния юбилей на своя град? Как изглежда шуменската Томбул джамия след ремонта? Къде да си направите безплатни изследваия за ХИВ? Информация по тези и още теми очаквайте в понеделник сутрин.   Мина Денева и Данаил Денчев ще се радваме да започнем заедно новата седмица- за някои работна, за други ваканционна. Бъдете..

публикувано на 16.08.19 в 15:26