Връщат стопа на „Селиолу“

Събореният при автомобилно произшествие пътен знак „Стоп“ на пресечката на шуменските улици „Преслав“ и „Селиолу“ ще бъде възстановен днес.

За липсващата вече седмица сигнализация съобщи за Радио Шумен адвокат Димитричка Ботева. Кръстовището е натоварено, а липсата на знак за задължително спиране създава предпоставки за нови катастрофи, обясни тя.

„Още повече цял ден по улицата се спускат деца. „Селиолу“ е малко стръмна. От житейска гледна точка знакът трябваше да се възстанови веднага“, добави Ботева.

Повреденият знак е прибран от служители на „Строителство и благоустройство“ вчера следобед. „Екипът, който ще постави новия „Стоп“, вече тръгна към адреса“, обясни Недко Салабашев, ръководител на общинското предприятие.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Внимание - извънгабаритни композиции

Две извънгабаритни композиции ще преминат днес през област Шумен. Очаква се след около 11 ч. да влязат в Ришкия проход. Маршрутът, по който ще се придвижват,  е село Веселиново – Радко Димитриево – Шумен – Велики Преслав.  В Областната дирекция на МВР- Шумен е създадена организация и превозът ще бъде съпровождан от екипи на сектор „Пътна..

публикувано на 23.08.19 в 10:35

In memoriam

На 58-годишна възраст почина Валентин Савчев, един от изтъкнатите треньори по баскетбол в Шумен, спортен деятел и общественик. В последните години Савчев ръководеше Ученическата спортна школа "Хан Крум", която през 2019 г. чества 50-годишен юбилей. Погребението ще бъде в петък от 12 ч. в гробищния парк на Шумен. Екипът на Радио Шумен изказва..

публикувано на 23.08.19 в 10:15

На олимпиада в Марибор

Третото издание на Европейската младежка олимпиада по информатика започва днес в словенския град Марибор. В нея ще се включат отбори от 24 държави. Участниците са на възраст до 15,5 години. Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ е инициатор и съорганизатор на състезанието, което стартира през 2017 година. В ръководния екип на..

публикувано на 23.08.19 в 09:06
Община Смядово

Тържествена сесия в Смядово

Тържествена сесия ще има днес Общинският съвет в Смядово. Заседанието е по повод 50-ата годишнина от обявяването на Смядово за град. „50 души ще получат почетните знаци на званието "Заслужил гражданин на Смядово“ – каза за Радио Шумен Иванка Петрова, кметица на Общината. Сред тях са бивши кметове и заместник-кметове, председатели на Общинския..

публикувано на 22.08.19 в 16:48

МБАЛ с дарение от ротарианците

Автоклав за обезвреждане на опасни отпадъци получи като дарение МБАЛ - Шумен. Той е осигурен от Ротари клуб – София. Предстои уредът да бъде монтиран и лицензиран, уточни д-р Димитър Костов, директор на лечебното заведение. От 2 месеца шуменската болница има лиценз сама да обезврежда опасните отпадъци. Това беше една от мерките за ограничаване на..

публикувано на 22.08.19 в 16:37

Кратер зейна на „Средна гора“

За пропаднал асфалт по шуменската улица „Средна гора“ съобщи слушател на Радио Шумен. 40-сантиметровият кратер се е образувал преди дни в средата на платното до блок №5. Това потвърди репортерската ни проверка. Клони и храсти първоначално са обозначавали опасния участък. „Шофьорите обаче ги махнаха, защото им пречиха. Ще продължи да пропада, а е..

публикувано на 22.08.19 в 14:09
Ул.

ВиК авария в Шумен

Заради възникнала авария на водопровод от мрежата в Шумен, днес 22.08.2019г. от 13,30 часа до 18,00 часа ще бъде спряно водоподаването в района на кварталите "Еверест", "Херсон", "Добруджа", както и централна градска част, района на кооперативния пазар, абонатите източно МБАЛ и източно от ул. "Софийско шосе".

публикувано на 22.08.19 в 14:00