Премиерът обеща нов път

Снимка: Пресцентър МС

Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се реновира пътната инфраструктура до завода на „Тракия Глас България" ЕАД. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети днес част от производствените мощност на един от най-големите инвеститори не само в Търговище, но и в България.

"Извеждащият път от предприятието е изключително важен, тъй като по него ежедневно преминават тировете, изнасящи стока. Ще вземем решение и ще окажем подкрепа", категоричен беше министър-председателят Борисов.

Общо три са производствата на инвеститора, които функционират  – за плоско стъкло, за домакинско стъкло и за автомобилни стъкла. Около 2500 души за заети в основното производство, а заедно със съпътстващите производства и предприятия, работните места, създадени от инвеститора, са близо 5000.

Кметът на Търговище Дарин Димитров отбеляза, че наличието на такова голямо производство оказва благоприятно влияние за развитието на Търговище. Населението се увеличава, хората живеят с добър стандарт, отбеляза кметът и добави, че няма безработица.


ВИЖТЕ ОЩЕ

След протестите в Омуртаг

„Няма прикриване на виновни, по случая се работи компетентно.“ Това заявиха днес в Търговище окръжният прокурор, Диляна Стоянова, прокурор Васил Ангелов, заместник-началникът на полицията в Търговище Мариан Михайлов и началникът на Районното полицейско управление в Омуртаг, Борислав Борисов. Извънредният брифинг беше заради снощния протест в..

публикувано на 17.08.19 в 15:16

Възобновено движение

Възобновено е движението на моторни превозни средства в участък от първокласния път София-Варна в община Омуртаг. Радио Шумен припомня, че днес пътят бе затворен временно заради изтегляне със специализирана техника на катастрофирал товарен автомобил с полуремарке и движението бе пренасочено по обходен маршрут.

публикувано на 16.08.19 в 14:21

Затворен участък

Затворен е участък от първокласния път София – Варна в община Омуртаг, при км 199.500. Специализирана техника ще изтегли влекача с полуремарке, който вчера се преобърна и това е причина за затварянето на пътя, съобщават от полицията в Търговище. До отварянето на пътния участък на водачите на превозни средства се предлага обходен маршрут: за..

публикувано на 16.08.19 в 11:52

Младеж загина на пътя

17-годишен младеж загина при катастрофа, съобщават от полицията в Търговище. Инцидентът е станал малко преди 24 ч. тази нощ на второкласния път Котел-Омуртаг (на около 100 м след бетоновия възел край   гр. Омуртаг в посока гр. Котел). Неправоспособен 18-годишен шофьор от Омуртаг с лек автомобил „Мини Купър“ при десен завой е изгубил контрол над..

публикувано на 16.08.19 в 11:11

1.7 млн. лв. за нов асфалт

Ремонтни дейности извършват на ул. „Цар Освободител“ в Омуртаг по Програмата за развитие на селските райони. Средствата за строително-монтажните работи са в размер на 1,7 млн. лв. Рехабилитацията обхваща участъка от кръстовището с републиканския път Омуртаг - Котел до кръстовището с ул. „Хан Аспарух“.  Дължината на отсечката е малко над 1..

публикувано на 16.08.19 в 10:53

Мъжки бой с юмруци

Мъж е настанен за лечение в болница след скандал и сбиване в село в община Омуртаг. На 14 август в Районното управление в Омуртаг е получен сигнал за това, че около 8,30 ч на улица в с. Беломорци, община Омуртаг, е възникнал скандал между двама мъже от същото село. Те са били на 33 и 28 години. Скандалът прераснал в сбиване помежду им...

публикувано на 15.08.19 в 11:55

Отчетоха общинските пари

Устойчивост на финансовите резултати и през 2018 г. отчита Община Търговище. Това сочи годишният отчет за изпълнението на общинския бюджет, който беше представен на публично обсъждане. Първоначалният план на приходите е в размер на 44 260 000 лв., а към края на годината достига 47 700 000 лв. Капиталовите разходи са за малко над 5 000 000 лева, от..

публикувано на 15.08.19 в 11:20