1.7 млн. лв. за нов асфалт

2
Снимка: Община Омуртаг

Ремонтни дейности извършват на ул. „Цар Освободител“ в Омуртаг по Програмата за развитие на селските райони. Средствата за строително-монтажните работи са в размер на 1,7 млн. лв.

Рехабилитацията обхваща участъка от кръстовището с републиканския път Омуртаг - Котел до кръстовището с ул. „Хан Аспарух“.  Дължината на отсечката е малко над 1 км. Предвижда се пътният участък да бъде изцяло подновен и да се изградят прилежащите тротоарни площи.

Крайният срок за изпълнение на проекта е 5 декември 2020 г.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Общински фирми на печалба

38 000 лв. е общата печалба на трите търговски дружества в Търговище със 100% общинско участие за второто тримесечие на годината. Това информират от местната администрация. 26 000 лв. е печалбата на „Общински пазари“, 11 000 лв. – на „Адапт“ и 1000 лв. – на вестник„Знаме“. Единственото дружество, което има задължения към бюджета, е вестник „Знаме“...

публикувано на 22.08.19 в 13:42

Затягат реда в Омуртаг

„Напрежението след протестите в Омуртаг спадна". Това каза Метин Исмаилов, зам.-председател на Общинския съвет в града. "Взети са всички мерки, за да няма нови нарушения на обществения ред", уточни комисар Мариан Михайлов, зам.-директор на полицията в Търговище. Те участваха в среща, организирана по искане на общински съветници и кметове на населени..

публикувано на 21.08.19 в 16:10

Готови за патронажната грижа

От 1 октомври Община Търговище започва предоставянето на мобилни социални и здравни услуги по проекта за патронажна грижа. Дейностите включват рехабилитация по домовете и подкрепа в ежедневните занимания на 118 потребители. Грижите ще се предоставят до 2 часа на ден за период от една година на възрастни, хора с увреждания и лица след оперативна..

публикувано на 21.08.19 в 14:14

Хванаха изкусен крадец

Търговищката полиция е установила извършителя на крупна кражба, извършена през април тази година. Той е 40-годишен жител на Ловеч, който с помощта на подбран ключ отмъкнал 14 000 лв. от жилището на 53-годишен мъж от Търговище. Крадецът е задържан до 72 часа с постановление на прокурор. Мъжът е известен на полицията и е осъждан.

публикувано на 21.08.19 в 13:17

Укрепват голямо свлачище

Започна укрепването на свлачището между търговищките села Лиляк и Александрово. Това съобщи началникът на Областното пътно управление инж. Марчо Марчев. Отсечката е с дължина около 1 км. Предстои насипване на ската и изграждане на отводнителни съоръжения. При ремонта ще се използва пилотна система, каза още инж. Марчо Марчев. Фирмата изпълнител е..

публикувано на 21.08.19 в 10:47

Спешна среща в Омуртаг

Среща заради създалото се напрежение, след като младеж загина при катастрофа, ще се проведе днес в Омуртаг. Началото е от 10,30 ч. в заседателната зала на местната администрация. Срещата се организира по искане на общински съветници и кметове на населени места. На нея са поканени народните представители от Търговищкия избирателен район, областният..

публикувано на 21.08.19 в 10:33

Възстановено движение

Възстановено е движението на МПС в участъка от първокласния път София - Варна в района на Община Търговище между селата Васил Левски и Пробуда. По-рано през деня пътната отсечка бе затворена заради разсипан товар от товарен автомобил. Движението бе пренасочено по обходни маршрути.

публикувано на 20.08.19 в 15:51