След протестите в Омуртаг

Снимка: Радио Шумен

„Няма прикриване на виновни, по случая се работи компетентно.“ Това заявиха днес в Търговище окръжният прокурор, Диляна Стоянова, прокурор Васил Ангелов, заместник-началникът на полицията в Търговище Мариан Михайлов и началникът на Районното полицейско управление в Омуртаг, Борислав Борисов. Извънредният брифинг беше заради снощния протест в Омуртаг, който за близо час блокира пътя София-Варна.

Жителите на Омуртаг искат разследване на причините за катастрофата, при която загина момче на 17 години, а негов връстник е в критично състояние. Инцидентът е станал на пътя Котел Омуртаг в късните часове на 15 август.

Двамата младежи пътували в автомобил, управляван от 18-годишен. Според протестиращите, има опити да бъде прикрита вината на другия участник в инцидента, 32-годишен мъж, който е местен политик и общински съветник. Прокурор Васил Ангелов заяви, че са извършени всички процесуално-следствени действия, назначени са нужните експертизи. Беше опровергана и първоначалната информация, че 18-годишният водач, в чийто автомобил е пътувало загиналото момче, е неправоспособен. 

На участниците в снощния протест не са съставяни актове, въпреки че блокирането на пътя е било незаконно.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Славейковото училище е отворено днес

По повод Деня на Независимостта и Дните на Европейското културно наследство, през празничните и почивните дни /21,22 и 23 септември/ отворено за посещения ще бъде Славейково училище, с постоянната експозиция Възрожденска класна стая. Днес от 9.30 до 16 часа ще могат да се разглеждат изложбите: "Престилката - знак и молитва", "Възрожденският дух..

публикувано на 21.09.19 в 08:19

Недостиг на ученици

55 маломерни паралелки са сформирани през настоящата учебна година в община Търговище. В общинските училища се наблюдава недостиг от 271 деца. Това е записано в докладна записка, която Общинският съвет ще разгледа на предстоящото на 26-ти септември заседание. Тя е внесена след постъпили искания от директорите на 12 училища. В 4 от общо 8 учебни..

публикувано на 20.09.19 в 13:58

Заловиха двама за кражба

Кражба на компютърна техника разкриха след няколкомесечна упорита работа криминалисти от РУ-Търговище. Вчера след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са установени извършителите на кражба от фирмен магазин за компютри, софтуер и офис-техника в Търговище. Престъплението е извършено на 21 февруари тази година...

публикувано на 20.09.19 в 13:02

3D пешеходна пътека в Търговище

3D пешеходна пътека беше изградена на ул.“Хаджи Димитър“ в Търговище в близост до детска градина „Осми март“. Идеята за изграждането й е на родителите, чийто деца посещават детското заведение, съобщи за Радио Шумен учителят по рисуване Емил Димитров, който заедно с художника Румен Райнов са реализирали проекта. Той обясни, че мястото, на което..

публикувано на 19.09.19 в 15:11

Осигуряват патронажна грижа

Продължава подборът на потребители по проект „Патронажна грижа“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ в Община Търговище. 38 души са кандидатствали за получаване на почасови мобилни здравни и социални услуги в домовете си в рамките на процедурата, обявена от Общината през август. През следващата седмица ще бъде извършена..

публикувано на 19.09.19 в 11:01

142 катастрофи през лятото

Четирима души са загинали, а други 13 са ранени при катастрофи в Търговищка област през месеците юни, юли и август. Регистрирани са 142 пътни инцидента, 12 от тях тежки. Това беше съобщено по време на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението. Спрямо същия период на миналата година е отчетен ръст на жертвите и спад на..

публикувано на 18.09.19 в 17:06

Дари живот

Кръводарителска акция в подкрепа на пострадали при катастрофи ще се проведе в Търговище следващата седмица. Организатори са местната организация на Българския Червен кръст и Отделението по трансфузионна хематология към Многопрофилната болница. Акцията ще бъде на 25 септември от 8 ч. до 13 ч. в Отделението. Кръв за хора, пострадали при пътни..

публикувано на 18.09.19 в 13:34