Борбата с африканската чума по свинете - във фокуса на програма "Днес"

Снимка: БТА

В програма "Днес" на Радио Шумен в четвъртък можете да проследите:

- Дават ли резултат предприетите от Държавно горско стопанство „Върбица“ мерки за ограничаване на африканскската чума по свинете в района на местността „Елешница“? Това ще дискутират на на епизоотична комисия в Шумен. Каква е ситуацията в Русе и Разград? По темата работят Росица Арабаджиева и Галя Савова;

- Поскъпват ли таксиметровите услуги в Шумен търси Мина Денева;

- Какви са очаквания преди баража за влизане в групите на Лига Европа между Лудогорец и Марибор - коментар на Сава Тончев;

- Агенция „Gallup International“ публикува данни за отношението на българите към някои обществени авторитети. Как сънародниците ни гледат на държавата, църквата, общественото мнение и закона 30 години след началото на прехода ще чуем от политолога Първан Симеонов.

Водещ на предаването е Антоний Димов, музикални редактори са Драгомир Симеонов и Петромил Кулев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Бялата лястовица" на 18 септември - да влезем в обувките на различния

В „Бялата лястовица“ ще ви срещнем със Силвена Христова и Красимир Ламбов, родители на дете с Даун и основатели на Фондацията „Живот със синдром на Даун“. Те двамата бяха част от инициативата „Шумен бяга“, провела се в края на миналата седмица. Ще чуете и за една нестандартна изложба – тактилна експозиция, която представя макети на русенски..

публикувано на 17.09.19 в 17:02

Как ще се промени Домът за мъже в Лозево?

Как ще се преобразува   Дома за мъже с умствена изостаналост в шуменското село Лозево? Какъв е интересът за финансиране по общинския фонд „Ин витро“ в Шумен? Какви проблеми поставиха тутраканци през областния управител на Силистра на изнесена приемна? Това са част от информационните акценти на програма „ДНЕС“ в сряда. Ще ви поканим на значими..

публикувано на 17.09.19 в 15:50
Любомир Христов - кмет на Община Шумен

С програма "Днес" в следобеда на 17 септември

Каква оценка поставя на мандата си кметът на Община Шумен Любомир Христов? Колко и какви са кандидатите за местния вот в Русе? Говори новият председател на Общинската избирателна комисия в дунавския град. Какво предвижда следващият етап от развитието на Географската информационна система в Шумен? Отговор на тези и други въпроси чуйте в програма..

публикувано на 17.09.19 в 12:43

Започнете новия ден с Радио Шумен

  Добро утро в 6 часа сутринта на 18 септември ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Каним да останете с него до 10 часа на вълните на Радио Шумен. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Пламена Бръчкова. Ако желаете да научавате всичко важно точно и навреме, да се разсъните с приятна музика –..

публикувано на 17.09.19 в 11:05

За паметните първи дни

На добър час, ученици, учители, студенти и родители! Пожеланието, което звуча многократно днес, ще бъде ключовият израз в актуалната част  на  "Денят на совите" на 16 септември. Ще ви дадем възможност да поздравите съпричастните на старта на новата учебна година и да споделите  всичко, което ви вълнува по темата. По-късно ще ви питаме, освен първият..

публикувано на 16.09.19 в 18:32

Програма "Днес" в първия учебен ден

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 16.09, можете да проследите: - Какви са емоциите на старта на учебната година в училището в с. Царев брод; - 2 станции, измерват замърсяването на въздуха в Търговище, следят радиационния фон и запрашаването; - От 13:30 е редовната ни радио борса с вашите оферти и обяви; - Демократична България ще..

публикувано на 16.09.19 в 09:51

Кой е най-добрият учител?

С този въпрос ще започне вечерното предаване на Радио Шумен на 15-ти септември в навечерието на новата учебна година. Ще го зададем още в първия час от срещата на мъдрите птици, но не и преди да сме споделили с вас апела на образователния министър към родителите. По-късно ще ви срещнем с един млад музикант, а след това ще попитаме: Кой талант е безценен?..

публикувано на 15.09.19 в 18:58