Приятно утро с Радио Шумен и на 23 август

   Петък, предстоящи почивни дни, слънце и предаването ,,Оттука започва денят“. Толкова много приятни неща събрани на вълните на Радио Шумен! Каним ви да посрещнете новия ден от 7 до 10 часа с много музика от ефира. Актуалната информация и поканите за различни събития ще са също за вас. В студио едно ще е екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Данаил Денчев. Приятно разсънване с Радио Шумен!


ВИЖТЕ ОЩЕ
Веско Стамболов

"Без рамки" с Веско Стамболов, Левон Манукян и доц. Юрий Проданов

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 19 септември от 11 до 12 часа можете да проследите: - Какво кара живеещият, преподаващ и концертиращ в Испания български пианист Веско Стамболов да свири със Симфониета - Шумен и да поднесе на публиката в Шумен първо изпълнение за града на Концерта за пиано и оркестър Марин Големинов; -..

публикувано на 18.09.19 в 16:45

Усмихнете се на утрото с Радио Шумен!

Нов макет на царският дворец във Велики Преслав ще бъде представен в Археологическия музей в града. Още за него ще ви разкажем в предаването „Оттука започва денят“. В седмицата на мобилността потихме най-малките какво знаят за правилата за движение? Отговорите в утрото на 19 септември. Ще проследим и последното за този мандат заседание на Общинският..

публикувано на 18.09.19 в 15:01

"Бялата лястовица" на 18 септември - да влезем в обувките на различния

В „Бялата лястовица“ ще ви срещнем със Силвена Христова и Красимир Ламбов, родители на дете с Даун и основатели на Фондацията „Живот със синдром на Даун“. Те двамата бяха част от инициативата „Шумен бяга“, провела се в края на миналата седмица. Ще чуете и за една нестандартна изложба – тактилна експозиция, която представя макети на русенски..

публикувано на 17.09.19 в 17:02

Как ще се промени Домът за мъже в Лозево?

Как ще се преобразува   Дома за мъже с умствена изостаналост в шуменското село Лозево? Какъв е интересът за финансиране по общинския фонд „Ин витро“ в Шумен? Какви проблеми поставиха тутраканци през областния управител на Силистра на изнесена приемна? Това са част от информационните акценти на програма „ДНЕС“ в сряда. Ще ви поканим на значими..

публикувано на 17.09.19 в 15:50
Любомир Христов - кмет на Община Шумен

С програма "Днес" в следобеда на 17 септември

Каква оценка поставя на мандата си кметът на Община Шумен Любомир Христов? Колко и какви са кандидатите за местния вот в Русе? Говори новият председател на Общинската избирателна комисия в дунавския град. Какво предвижда следващият етап от развитието на Географската информационна система в Шумен? Отговор на тези и други въпроси чуйте в програма..

публикувано на 17.09.19 в 12:43

Започнете новия ден с Радио Шумен

  Добро утро в 6 часа сутринта на 18 септември ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Каним да останете с него до 10 часа на вълните на Радио Шумен. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Пламена Бръчкова. Ако желаете да научавате всичко важно точно и навреме, да се разсъните с приятна музика –..

публикувано на 17.09.19 в 11:05

За паметните първи дни

На добър час, ученици, учители, студенти и родители! Пожеланието, което звуча многократно днес, ще бъде ключовият израз в актуалната част  на  "Денят на совите" на 16 септември. Ще ви дадем възможност да поздравите съпричастните на старта на новата учебна година и да споделите  всичко, което ви вълнува по темата. По-късно ще ви питаме, освен първият..

публикувано на 16.09.19 в 18:32