Кола се обърна край Шумен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

63-годишен шуменец е пострадал при пътен инцидент край Царев брод на 22 август следобед, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Сигнал за произшествието е приет малко след 14:30 ч. Пристигналите на място полицаи са изяснили, че катастрофата е станала при изпреварване. Водачът на Пежо 206 с варненска регистрация е изгубил контрол, излязъл е вдясно от пътя и се е преобърнал.

Пътникът в автомобила – 63 годишен мъж – е с фрактура на седми шиен прешлен, а пътуващите на задната седалка момчета – на 9 и 15 години – са били със сътресение на мозъка. 39-годишната жена, която е управлявала автомобила,  е правоспособна. Направеният ѝ тест за алкохол е отрицателен.

Образувано е досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Курсисти полагат клетва

Клетвата на курсистите, преминали обучение за начална военна подготовка във Факултета по артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационно-информационни системи в Шумен ще се състои не в 9 ч., както бе обявено по-рано, а в 13 ч. днес. Отлагането е заради лошите метеорологични условия, уточняват от Военния факултет. Клетва ще положат 21 младежи и..

обновено на 20.09.19 в 08:43

Резиденция на длан

Макетна възстановка на резиденцията на преславските владетели откриха дългогодишният проучвател на средновековната столица доц. д-р Стойчо Бонев, преславският художник Марин Минков и кметът на Велики Преслав д-р Александър Горчев. Умаленият архитектурен ансамбъл е изработен от местния художник и е експониран в археологическия музей, близо до мястото,..

публикувано на 20.09.19 в 05:29

Празник на мобилността

Много награди получиха днес учениците от Велики Преслав , които се включиха в спортните прояви от Европейската седмица на мобилността. Екоинспекцията и информационният център „Европа директно“ в Шумен осигуриха индивидуални и колективни награди. Над 50 деца участваха в изработването на най-голямата рисунка на асфалт, с дължина 31 метра и с..

публикувано на 19.09.19 в 18:56

За безопасен празник

От КАТ предупреждават за засилени мерки за сигурност по пътищата по време на предстоящите почивни дни около честването на Деня на независимостта. Ограничено движение по пътищата и засилени проверки започват от утре. Това каза гл. инспектор Веселин Георгиев от "Пътна полиция" - Шумен. "В петък от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на товарни..

публикувано на 19.09.19 в 16:49

Урок по родолюбие

За празника на независимостта основното училище във Велики Преслав посвети днес един учебен час на България и родолюбивите българи. Открития урок води кметът Александър Горчев в двора на учебното заведение. Той говори за славното историческо минало с акцент на събитията, свързани със Съединението на България и обявяването на нейната независимост...

публикувано на 19.09.19 в 13:25

Росица Антонова - временен кмет на Шумен

Росица Антонова - досегашен заместник-кмет по икономическо развитие, бе избрана за временен   кмет на Шумен по време на предизборната кампания. Предложението тя да поеме управлението на общината до полагането на клетва от бъдещия кмет бе прието единодушно от шуменските общински съветници на последното им за мандата заседание днес. „Надявам се..

публикувано на 19.09.19 в 13:01
Язовир

Има достатъчно вода в "Тича"

Няма място за притеснения за водоснабдяването от яз. “Тича“. Въпреки ниското ниво на водните маси, язовирът е далеч от критичния минимум. Това съобщи за Радио Шумен управителят на "Напоителни системи" -  клон Шумен Христо Николов. Във водоема в момента има 190 935 000 куб. м вода, което е 2/3 от обема му. Вода не се подава за енергодобив. От..

публикувано на 19.09.19 в 11:33