Фестивали, събори, състезания

Снимка: БГНЕС

На селски празници и спортни състезания ще ви поканим в съботното издание на „Оттука започва денят“. Традиционният фестивал на динята в Салманово и първият събор „Бабината питка“ в Белокопитово, както и отложеният Лудогорски маратон ще бъдат акценти от 7 до 10 сутринта на 24-ти август. Розалина Райчева и Мина Денева ви каним да бмъдем заедно, уважаеми слушатели!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Програма "Днес" в първия учебен ден

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 16.09, можете да проследите: - Какви са емоциите на старта на учебната година в училището в с. Царев брод; - 2 станции, измерват замърсяването на въздуха в Търговище, следят радиационния фон и запрашаването; - От 13:30 е редовната ни радио борса с вашите оферти и обяви; - Демократична България ще..

публикувано на 16.09.19 в 09:51

Кой е най-добрият учител?

С този въпрос ще започне вечерното предаване на Радио Шумен на 15-ти септември в навечерието на новата учебна година. Ще го зададем още в първия час от срещата на мъдрите птици, но не и преди да сме споделили с вас апела на образователния министър към родителите. По-късно ще ви срещнем с един млад музикант, а след това ще попитаме: Кой талант е безценен?..

публикувано на 15.09.19 в 18:58

Оттука започва 16 септември

Отново на училище! В понеделник в „Оттука започва денят“ заедно ще открием новата учебна година. Ще разберете и защо новите пътни знаци, които ще бъдат въведени, няма как да подобрят безопасността на движението. Музикалният редактор Диана Лазарова и водещата Людмила Борисова ви очакват на 16 септември веднага след новините в шест часа. 

публикувано на 15.09.19 в 10:05

В плен на вещите си

Кога една вещ е ценност и кога се превръща в ненужна? А кога от практичен, човек  става вещоман? Ако сте съгласни, че българинът е много привързан към вещите си и трудно се разделя с тях, вярвайки че ще  му свършат работа някой ден, бъдете част от диалога в "Денят на совите" в събота вечер. На Кръстовден - празникът на Силистра, за книгата си с любопитни..

публикувано на 14.09.19 в 17:05

"Денят на совите" - бягство от скуката

Шуменци тази вечер успяха да избягат от скуката и еднообразието като се включиха в инициативата „Шумен бяга“. Всеизвестна истина е, че спортът е здраве, но освен това е и начин за сплотяване на хората. Репортаж от веселото събитие ще чуете в „Денят на совите“. Но тогава ще ви попитаме и „От какво не може да избягате“. Помислете и позвънете на..

публикувано на 13.09.19 в 19:28

На Кръстовден - с "Оттука започва денят"

За пътя на една чудотворна икона от Украйна до Разград, ще разкажем в предаването „Оттука започва денят“ на Кръстовден. Силистренци ще отбележат деня на своя град, а ние ще ви поканим на изложбата на проф. Георги Чапкънов – Чапа, който е и почетен гражданин на Силистра и подреди изложба в местната художествена галерия. Очаквайте и среща с две..

публикувано на 13.09.19 в 18:21

Политика, народни борби и конни надбягвания и спорт

Как това може да се събере на едно място ще стане ясно в „Щура събота“ на 14-ти септември. Подробностите между 15,00 и 18,00 часа в ефира на Радио Шумен, когато ще говорим и за най-новата професия джусър, както и за поверията на Кръстовден. Ще ви представим и една спортна надежда от Силистра, която продължава образованието си и ще тренира в Щатите. Това е..

публикувано на 13.09.19 в 16:45