РИОСВ - Шумен с нов шеф

Стела Илиева е новият директор на РИОСВ - Шумен, съобщиха от екоинспекцията. Тя е назначена със заповед на министъра на околната среда и водите Нено Димов, считано от 21 август 2019 г.  Избрана е за поста след спечелен конкурс, обявен от Министерството на околната среда и водите.

Стела Илиева е дипломиран магистър в специалността „Екологични биотехнологии и контрол на храните“ на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Професионалният си деветгодишен стаж в областта на екологията натрупва в РИОСВ, в Община Шумен и в частния сектор. Четири години е работила в дирекция „Икономика, общинска собственост и европейски програми“ в отдел „Европейски фондове и програми“ на Община Шумен. Четири години е била експерт в отдел „Превантивна дейност“ на направление „Биологично разнообразие и защитени територии“ на екоинспекцията.

Днес Стела Илиева беше официално представена пред екипа на инспекцията от областния управител на Шумен проф. Стефан Желев.
 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник на мобилността

Много награди получиха днес учениците от Велики Преслав , които се включиха в спортните прояви от Европейската седмица на мобилността. Екоинспекцията и информационният център „Европа директно“ в Шумен осигуриха индивидуални и колективни награди. Над 50 деца участваха в изработването на най-голямата рисунка на асфалт, с дължина 31 метра и с..

публикувано на 19.09.19 в 18:56

За безопасен празник

От КАТ предупреждават за засилени мерки за сигурност по пътищата по време на предстоящите почивни дни около честването на Деня на независимостта. Ограничено движение по пътищата и засилени проверки започват от утре. Това каза гл. инспектор Веселин Георгиев от "Пътна полиция" - Шумен. "В петък от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на товарни..

публикувано на 19.09.19 в 16:49

Урок по родолюбие

За празника на независимостта основното училище във Велики Преслав посвети днес един учебен час на България и родолюбивите българи. Открития урок води кметът Александър Горчев в двора на учебното заведение. Той говори за славното историческо минало с акцент на събитията, свързани със Съединението на България и обявяването на нейната независимост...

публикувано на 19.09.19 в 13:25

Росица Антонова - временен кмет на Шумен

Росица Антонова - досегашен заместник-кмет по икономическо развитие, бе избрана за временен   кмет на Шумен по време на предизборната кампания. Предложението тя да поеме управлението на общината до полагането на клетва от бъдещия кмет бе прието единодушно от шуменските общински съветници на последното им за мандата заседание днес. „Надявам се..

публикувано на 19.09.19 в 13:01

Курсисти полагат клетва

Клетва ще положат утре курсистите, преминали обучение за начална военна подготовка във Факултета по артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационно-информационни системи в Шумен. Това съобщи за Радио Шумен подполковник Георги Георгиев, началник на Военното окръжие. Ритуалът ще започне в 9 ч. и на него са поканени и жителите на града. 21 са..

публикувано на 19.09.19 в 12:46
Язовир

Има достатъчно вода в "Тича"

Няма място за притеснения за водоснабдяването от яз. “Тича“. Въпреки ниското ниво на водните маси, язовирът е далеч от критичния минимум. Това съобщи за Радио Шумен управителят на "Напоителни системи" -  клон Шумен Христо Николов. Във водоема в момента има 190 935 000 куб. м вода, което е 2/3 от обема му. Вода не се подава за енергодобив. От..

публикувано на 19.09.19 в 11:33

Пожар изпепели тон фураж

Огнеборци спасиха къща в село Тъкач от унищожаване. Това съобщиха от пресцентъра на шуменската полиция. В 21:17 ч. снощи е приет сигнал за пожар в двор на ул. “Камчия“  в село Тъкач. Пристигналият на място екип установил, че гори куп с люцерна в двора на 40-годишен собственик на имота. В пламъците са унищожени един тон фураж. Пожарът, който..

публикувано на 19.09.19 в 11:26