Бабината питка събира хора в с.Белокопитово

Снимка: архив

В шуменското село Белокопитово днес/24.08/ ще се проведе първият събор „Бабината питка“. Идеята е да се изявят всички майстори на хляба, които живеят в селото. Според кмета на селото Алекси Чолаков, най-важно е семействата да се съберат. По думите му, целта на празника е хората да се сплотят.

Съборът „Бабината питка“ започва в 10.00 часа на площада в Белокопитово.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Резиденция на длан

Макетна възстановка на резиденцията на преславските владетели откриха дългогодишният проучвател на средновековната столица доц. д-р Стойчо Бонев, преславският художник Марин Минков и кметът на Велики Преслав д-р Александър Горчев. Умаленият архитектурен ансамбъл е изработен от местния художник и е експониран в археологическия музей, близо до мястото,..

публикувано на 20.09.19 в 05:29

Празник на мобилността

Много награди получиха днес учениците от Велики Преслав , които се включиха в спортните прояви от Европейската седмица на мобилността. Екоинспекцията и информационният център „Европа директно“ в Шумен осигуриха индивидуални и колективни награди. Над 50 деца участваха в изработването на най-голямата рисунка на асфалт, с дължина 31 метра и с..

публикувано на 19.09.19 в 18:56

За безопасен празник

От КАТ предупреждават за засилени мерки за сигурност по пътищата по време на предстоящите почивни дни около честването на Деня на независимостта. Ограничено движение по пътищата и засилени проверки започват от утре. Това каза гл. инспектор Веселин Георгиев от "Пътна полиция" - Шумен. "В петък от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на товарни..

публикувано на 19.09.19 в 16:49

Урок по родолюбие

За празника на независимостта основното училище във Велики Преслав посвети днес един учебен час на България и родолюбивите българи. Открития урок води кметът Александър Горчев в двора на учебното заведение. Той говори за славното историческо минало с акцент на събитията, свързани със Съединението на България и обявяването на нейната независимост...

публикувано на 19.09.19 в 13:25

Росица Антонова - временен кмет на Шумен

Росица Антонова - досегашен заместник-кмет по икономическо развитие, бе избрана за временен   кмет на Шумен по време на предизборната кампания. Предложението тя да поеме управлението на общината до полагането на клетва от бъдещия кмет бе прието единодушно от шуменските общински съветници на последното им за мандата заседание днес. „Надявам се..

публикувано на 19.09.19 в 13:01

Курсисти полагат клетва

Клетва ще положат утре курсистите, преминали обучение за начална военна подготовка във Факултета по артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационно-информационни системи в Шумен. Това съобщи за Радио Шумен подполковник Георги Георгиев, началник на Военното окръжие. Ритуалът ще започне в 9 ч. и на него са поканени и жителите на града. 21 са..

публикувано на 19.09.19 в 12:46
Язовир

Има достатъчно вода в "Тича"

Няма място за притеснения за водоснабдяването от яз. “Тича“. Въпреки ниското ниво на водните маси, язовирът е далеч от критичния минимум. Това съобщи за Радио Шумен управителят на "Напоителни системи" -  клон Шумен Христо Николов. Във водоема в момента има 190 935 000 куб. м вода, което е 2/3 от обема му. Вода не се подава за енергодобив. От..

публикувано на 19.09.19 в 11:33