Нова седмица с Радио Шумен!

Започнете новата седмица в компанията на Радио Шумен и „Оттука започва денят“. В предаването ще говорим за здравните платформи, благодарение на които бързо и лесно можем да си запишем час за преглед при лекар, ще разберем какво е ментална аритметика, ще ви разкажем и за първия международен пленер за български и румънски художници в резервата „Сребърна“. В утрото на 26 август с вас ще бъдат Розалина Райчева и Ирина Николова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Гореща точка на пресичане за науката и бизнеса

България е горещо място за наука и бизнес, стига да има мотивирани млади хора, казва един от носителите на награда "Джон Атанасов" , а българската технологична компания  TESY, която се изкачи до 3-то място в Европа, го доказва на практика . TESY е един от водещите европейски производители на електрически бойлери, бойлери с индиректно загряване и..

публикувано на 20.09.19 в 16:33

И в събота сутрин с Радио Шумен

  Приятно утро с Радио Шумен - това е нашето предложение за уютен почивен ден с предаването ,,Оттука започва денят“. Много музика и забавни събеседници ви обещава екипът: Жулиета Герова и Данаил Денчев. Очакваме ви на 21 септември от 7 до 10 часа на вълните на Радио Шумен. 

публикувано на 20.09.19 в 15:23

Пакетът "Мобилност" и домашното насилие - акценти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък, 20 септември, можете да проследите: - Защо следващите седмици са от особена важност за приемането на пакета "Мобилност", за транспорта на стария континент ще коментира Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи; - Сдружението "Младежки форум 2001", Центърът за съзидателно правосъдие и Областната..

публикувано на 20.09.19 в 12:34

Да се раздвижим в „Клуб петък“!

Успя ли да ни раздвижи Европейската седмица на мобилността? Какви стимули са ни нужни, за да станем от бюрото или дивана? Как сами се мотивират младежите от Шумен, за да поддържат спортен дух и тяло? Защо децата не могат да си представят сценария, в който ходят на градина или училище пеша? Такива въпроси ще ни занимават в „Клуб петък“. Включете се..

публикувано на 20.09.19 в 09:23

За непреходното - в "По първи петли"

В седмицата, в която изпратихме децата си на училище и за пореден път им пожелахме на добър час, ще си поговорим за нещата, които си заслужава да съхраним, за непреходните ценности – като образованието. В предаването „По първи петли“ този петък ще ви разкажем как едно шуменско училище изненада своите възпитаници в първия учебен ден. Очаквайте и..

публикувано на 19.09.19 в 18:24

Петък сутрин с "Оттука започва денят"

Току-що излезли от летния пожароопасен сезон, вече сме на прага на другия рисков за пожари период – есенно-зимния. Как да сме по-внимателни, за да не ставаме с действията си или бездействията си причина за пожар в дома си – ще чуете в петък сутрин в „Оттука започва денят“. Ще разберете и какво е spirit gool библиотека. Първата такава библиотека..

публикувано на 19.09.19 в 16:56

Кога ви се иска да счупите часовника?

Това е само един от въпросите, които ще коментират мъдрите нощни птици в „Денят на совите“ след 21,00. В началото на предаването ще говорим и за платформата за виртуално изучаване на родния език, която вече е реална възможност за българчетата в чужбина. Какво още можем да направим за да пребъде българското? Ще търсим отговорите и на този въпрос тази вечер..

публикувано на 18.09.19 в 20:27