500 нови работни места

Снимка: Pixabay

Над 500 работни места са заявили работодателите в Русенска област през юли. На работа са постъпили 405 регистрирани безработни, с 11 повече от юли миналата година. От тях без квалификация са 147, с работническа професия - 132, а със средно специално и висше образование - 126. Устроените на работа младежи до 29 години са 90, а 224 са жени. Заетост е осигурена на 60 продължително безработни, както и на 23 безработни с намалена трудоспособност.

Общо обявените през юли свободни работни места от работодатели на територията на област Русе са 509. Повечето от тях са от частния сектор, като в зависимост от икономическите дейности най-много свободни работни места са заявени от преработващата промишленост - 278.

По мерки, програми за заетост и схеми по Оперативната програма «Развитие на човешките ресурси» в бюрата по труда в област Русе през юли са заявени 33 работни места.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни изследвания за диабет

Световен ден за борба с диабета се отбелязва на 14 ноември - четвъртък. Във връзка с това Университетска болница „Канев“ ще извършва безплатни измервания на кръвната захар. Те ще се проведат от 08.00 ч. до 10.00 ч. във фоайето на Хирургичен блок. От болницата напомнят, че този тип изследване е задължително да се извършва преди консумация на..

публикувано на 12.11.19 в 15:25

Шофьор уби дете и избяга

Камион блъсна и уби дете в Русе, съобщава Агенция БГНЕС. Тежкият пътен инцидент е станал днес по обед в квартал "Долапите". 6-годишното момиченце е загинало на място, а пристигналият екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта му. Шофьорът на тежкотоварния автомобил е избягал и в момента се издирва от полицията. Мястото на..

публикувано на 12.11.19 в 14:35

Тържествено заседание в Русе

Областният управител на Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Русе. Досегашният кмет Пламен Стоилов предаде символите на общината на новоизбрания за кмет Пенчо Милков. По традиция заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник, а именно Тодор Койнов.   В..

публикувано на 11.11.19 в 16:58

Поредно изборно дело

Административният съд в Русе образува дело по жалбата на Гина Стефанова от ГЕРБ, кандидат за кмет на с. Кацелово. В нея тя оспорва решението на Общинската избирателна комисия в Две могили, с което за кмет на селото е обявен за избран на първи тур Владимир Витанов от СДС. В жалбата си Гина Стефанова сочи множество нарушения, сред които лошо..

публикувано на 11.11.19 в 15:58

Първо заседание в Две могили

Общинският съвет в Две могили избра Юлиана Кънчева за свой председател. На днешната първа сесия присъстваха областният управител на Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов. Временно изпълняващия длъжността кмет Георги Великов предаде символите на Общината на преизбрания кмет Божидар Борисов. По традиция заседанието беше водено от..

публикувано на 11.11.19 в 14:05

Тържествена сесия в Бяла

Заместник областният управител на Русе Свилен Иванов откри първото заседание на Общинския съвет в Бяла. Преизбраният за кмет Димитър Славов получи символите на общината. Сесията води най-възрастният съветник Иванка Маринова. За председател на Общинския съвет бе преизбран Мариан Антонов. 17 души   влизат в Общинския съвет на Бяла. От тях 12 са..

публикувано на 11.11.19 в 13:59

Опит за подкуп с 30 евро

Румънски шофьор ще бъде съден, тъй като опитал да подкупи полицейски екип в Русенско. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в дунавския град. Униформените служители спрели за проверка водача на лек автомобил "Фолксваген Пасат" с немски регистрационен номер на главния път Русе - Бяла, тъй като извършил нарушение - изпреварване в забранен..

публикувано на 11.11.19 в 13:55