Чумавото лято

Чумавото лято ще бъде тема в първото за сезона издание на предаването „Часът на репортера“ на Радио Шумен. Адекватни ли бяха мерките на Агенцията по храните в борбата с африканската чума по свинете? Какво не успя да свърши държавата и какви са новите изисквания при регистрацията на животни в личните стопанства? Отговорите на тези въпроси потърсихме от експерти от БАБХ, молекулярен биолог и представители на различни свиневъдни организации. Очаквайте ни на 10 септември от 11:00 до 12:00 ч. в ефира на Радио Шумен. Водещ на предаването е Айше Лятиф, музикален редактор е Пламена Бръчкова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Колко струва времето?

Всички сме чували, че времето е пари. В "Денят на совите" питаме, щом е пари, колко струва? Помислете върху факта, че макар и да печелим различно, всички разполагаме с еднакво време - 24 часа на денонощие. Дали пък не е по-скъпо от парите? Вярваме, че трите часа ефир ще ни стигнат да чуем достатъчно отговори и за актуалния въпрос. В деня на свети Йоан..

публикувано на 13.11.19 в 18:27

Четвъртък с "Оттука започва денят"

Как музиката помага на децата със специални образователни потребности ще научим на 14 ноември в „Оттука започва денят“. В предаването ще чуем защо в дуловското село Долец има проблем с покритието на един от мобилните оператори и какво се прави, за да имат жителите на населеното място достъп до мобилните услуги. Ще ви разкажем и за съвместната..

публикувано на 13.11.19 в 16:38

Спука ли се лавандуловият балон?

Спука ли се лавандуловият балон така както се очакваше? Защо стопани от Североизточна България не могат да продадат добитото масло? Защо е необходима Национална диабетна програма? Обсъждат втората пенсия Какви са ползите и негативите за бъдещите пенсионери? Тези и още теми очаквайте в програма „ДНЕС“ в сряда. И още актуална информация, покани..

публикувано на 13.11.19 в 10:09

За сбъднатите мечти - в "Бялата лястовица"

Проблемите на образованието и трудовата реализация на хората със зрителни затруднения ще бъдат във фокуса на матинето, организирано от Центъра за социална интеграция и рехабилитация на незрящите в Шумен. В днешното издание на „Бялата лястовица“ ще чуем лесно ли е да имаш проблеми със зрението, но да работиш и учиш. Ще ви разкажем и за дейността..

публикувано на 13.11.19 в 08:28

13 ноември с "Оттука започва денят"

Очаква ли ни безводие заради сухото време? Отговорът на този въпрос ще търсим в „Оттука започва денят“ на 13 ноември. На тази дата се отбелязва Световният ден на добротата. Срещаме ли я по-често и кое е последното добро което сте направили или някой друг е сторил за вас? Отговорите на шуменци ще чуете в анкета. Ще погледнем и между страниците на..

публикувано на 12.11.19 в 15:40

С програма „Днес“ в следобеда на 12 ноември

Кой заслужи наградата на името на проф. Рашо Рашев?  Защо заплашват с напускане анестезиолозите от болницата в Търговище?  Какви са проблемите в Мадара, които първо трябва да бъдат решение от новоизбрания кмет?  „PLACEMAKER-и в действие“. Кои са младежите в Силистра, които преобразиха част от централната алея и какви са следващите им идеи?..

публикувано на 12.11.19 в 11:20

В “Денят на совите“ на 11-ти ноември

Ще уважим поводите за поздрав на днешния ден, ще чуем за какво предупреждават 11 хиляди учени и ще размишляваме на това: може ли за един ден да се засеят 11 милиона дръвчета. Това са някои от интересните щрихи на понеделника, които ще коментираме в актуалната част на вечерното предаване на Радио Шумен след 21,00. А по-късно ще говорим за спестяването и за..

публикувано на 11.11.19 в 20:13