Съдбата на Бюрото по труда

Да бъде предоставена с решение на Министерския съвет сградата на ул. "Цар Иван Александър" № 108 в Шумен на Бюрото по труда предлага народният представител Иван Иванов. В противен случай институцията трябва да бъде преместена в бившето Пето основно училище, което от години се руши и е в окаяно състояние. По думите на шуменския депутат, за основен ремонт на школската сграда са нужни милиони левове, каквито едва ли скоро ще бъдат намерени. Това стана ясно по време на парламентарния контрол в Народното събрание.

В отговор на питането за съдбата на Бюрото по труда в Шумен министърът на труда и социалната политика Бисер Петков отговори, че съществуват два варианта – бюрото да бъде преместено в бившето Пето основно училище или да бъде запазена възможността учреждението да ползва помещенията и същевременно държавата да си запази един имот, който е държавна собственост.

„Моите усилия ще бъдат в тази посока, но другите действия бяха предприети като един допълнителен вариант за решаване на проблема, ако другото решение не бъде постигнато по причини, които не зависят само от МТСП“, каза социалният министър.

Радио Шумен припомня, че недвижимият имот на ул. "Цар Иван Александър" № 108 е собственост на „УНИВЕРС“ ЕАД в ликвидация, дружество, чийто едноличен собственик на капитала е Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Съгласно обявление от 22 април 2019 г. на частен съдебен изпълнител, партерният етаж от сградата е обявен за публична продан заради неизплатени борчове от 330 000 лева. Така се стигна до казуса – търси се нов дом за Бюрото по труда.

До момента не се е появил купувач за партера, но ситуацията е достатъчно притеснителна, призна министър Бисер Петков. Той е договорил с МРРБ оставането на Бюрото по труда на адреса до пълното решаване на проблема.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови социални центрове в Лозево

Две къщи за по 15 души ще бъдат изградени в Лозево по проект „Центрове за грижа за лица с умствена изостаналост“, представен днес в Община Шумен. В тях ще бъдат настанени мъже с умствена изостаналост. По същия проект се предвиждат още 2 аналогични центъра в Шуменска област - в село Имренчево и в Нови пазар. Хората с психични заболявания поетапно..

публикувано на 18.09.19 в 12:55

Пътни полицаи - в детската градина

На специално изградена площадка по пътна безопасност възпитаници на ДГ “Дружба“ пресъздадоха реални ситуации от пътното движение. В пресъздадената реална ситуация служители на сектор „Пътна полиция“ към областната дирекция следиха дали децата допускат грешки. Оказа се, че безупречно познават сигналите на светофара, знаят къде имат право да..

публикувано на 18.09.19 в 12:14

Млада жена скочи от шестия етаж

25-годишна жена се хвърли от шестия етаж на жилищен блок на ул. "Васил Друмев" в Шумен. Произшествието е станало около 10 ч. тази сутрин. Жената е паднала от голямата височина върху циментова площадка пред блока, разказаха очевидци. "Чух един трясък. След една минута започна да се чува мъжки глас: "Помощ! Помощ!". Видях мъжа на колене. Помислих, че..

обновено на 18.09.19 в 11:07

Бебе оцеля при катастрофа

29-годишна жена е пострадала след пътен инцидент в Шумен. Произшествието станало около 10 ч. вчера на кръстовище, образувано от бул.“Плиска“ и ул.“Станционна“. Водач на лек автомобил Фолксваген „Пасат“ с чужди регистрационни табели не пропуснал движещия се по път с предимство водач на Фолксваген „Поло“ с шуменска регистрация и се ударили. В..

публикувано на 18.09.19 в 09:41

ГЕРБ с нови кметове в Шуменско

Юлия Вълчева Добрева – Петрова, е номинирана от ГЕРБ за кандидат-кмет на Община Каспичан. Това съобщи областният координатор на партията Любомир Христов. Досега два мандата поста заемаше Милена Недева. Юлияна Добрева е помощник-нотариус в Нови пазар, завършила е право в Техническия университет на Варна. И в Нови пазар ГЕРБ издига кандидат, различен от..

публикувано на 18.09.19 в 08:40
Велики Преслав

Последна общинска сесия

Общинските съветници във Велики Преслав приеха единодушно докладите на кметовете на кметства за извършеното от тях през последните 8 месеца и за проблемите, които остават нерешени. Сред тях са подмяна на водопроводи в Кочово и Миланово, укрепване на общински сгради и спешно почистване на речните корита, минаващи през селата Драгоево и Хан Крум. За..

публикувано на 17.09.19 в 16:53

Курс по китайски

Курсове по китайски език организират в ШУ „Епископ Константин Преславски“. Заниманията ще води гост-лекторът Су Чан. Преподавателката е на 24 години, от китайската провинция Хубей и все още учи в университета на Шанхай.   Курсът в Шумен ще започне на 1 октомври. Участниците ще бъдат разпределени в три групи – деца, начинаещи и напреднали...

публикувано на 17.09.19 в 15:54