Ремонтират военните паметници

Снимка: Областна администрация - Шумен

16 800 лв. ще бъдат използвани за ремонт и довършителни дейности на военните паметници в Шуменска област.

Инициативата за почистването на монументите е на Военно окръжие в Шумен, съобщиха от там. Целта е да се почистят и освежат всички военни паметници в областта и да се актуализират данните в електронния регистър на Националния военно-исторически музей и на регистъра на Областната администрация в Шумен.

Парите са отпуснати с  постановление на Министерски съвет и са за паметници в общините Венец, Каспичан, Нови пазар Смядово, Хитрино и Върбица.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Добросъбирачи в Шумен

Най-добрите творби на децата, които участваха в конкурса за рисунка „Какво е щастието през моите очи на дете?“   и в литературното предизвикателство „Добросъбирачи“ бяха наградени на тържествена церемония по-рано днес. Конкурсът е част от кампанията „Децата – посланици на доброто“, с която Комплексът за социални услуги за деца и семейства,..

публикувано на 20.11.19 в 16:58

Конкурс за коледна рисунка

За трета поредна година Община Шумен обявява конкурс за детска рисунка на тема Коледа и Нова година. В него могат да участват пет и шестгодишни деца от детските градини и ученици от първи до осми клас от шуменските училища. Авторите трябва да посочат трите си имена, учебното заведение, в кой клас учат и телефон за контакт. Жури от шуменски художници..

публикувано на 20.11.19 в 16:44

Екоуроци за петокласници

Учениците от 5 „а“ и 5 „в“ клас на СУ „Панайот Волов“, представители на „Булекопак“ и „Грийнех“- организации за управление на отпадъци и експерти от РИОСВ отбелязаха Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Двудневната инициатива бе по покана на екоинспекцията и имаше за цел да разясни на подрастващите идеята на разделното събиране на..

публикувано на 20.11.19 в 16:06

Чистят пътищата

Десет километра пътища на територията на община Никола Козлево ще бъдат почистени преди началото на зимата от служители на Държавното ловно сторанство - Паламара и на шуменското пътно управление. През миналата седмица комисия, назначена от областния управител Стефан Желев, е направила оглед на пътищата в района и е издадено предписание за почистване..

публикувано на 20.11.19 в 15:23

Съд за измама с европари

Окръжната прокуратура в Шумен изправя пред съда земеделец, укрил сведения, за да получи неправомерно безвъзмездна помощ от фондове на Европейския съюз 47-годишният   мъж е предаден на съд с обвинителен акт за предоставяне на неверни сведения. Така той е успял да получи левовата равностойност на 10 000 евро, от които над 16 000 лева са от..

публикувано на 20.11.19 в 14:59

Пенсионери на бунт

От 27 ноември започват стъпаловидни протести на пенсионерите в цялата страна с искане за преизчисляване на пенсиите. Всеки регион   ще избере  дата и място за протест в съответния областен град. Това бе решено на национална кръгла маса в Шумен.  „Планираме протестите да бъдат преди окончателното гласуване на бюджет 2020. Предлагаме базата..

публикувано на 20.11.19 в 14:14

Затворена улица

Шуменската ул.„Христо Смирненски“ остава затворена до 28 ноември включително. Движението на превозните средства се отклонява от ул. „Цар Иван Александър“ до бул. „Славянски“. Ограничението е заради ремонтни дейности, свързани с разширяването на синята зона в Шумен. Временната промяна в организацията на движение е обозначена с необходимата..

публикувано на 20.11.19 в 13:11