И в Разград чистят

Снимка: Община Разград

И тази година Областната администрация в Разград се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“.

В събота, 14 септември, служителите от Областна администрация ще почистват край пътния участък на изхода за Шумен между магазин „Технополис“ и бензиностанция „Петрол“, включително в района на Регионалния исторически музей.

Областната администрация има ангажименти и по организацията на кампанията – до 13 септември предоставя на седемте общински администрации осигурените от организаторите бонове за гориво, 1000 чифта ръкавици и 700 чувала за отпадъци.

От Областната администрация разчитат на подкрепата на всички общини на територията на Област Разград, както и на всички желаещи да се включат в кампанията и да получат точни указания и съдействие, тъй като главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да почистим и облагородим страната си.

В Община Разград почистването ще е насочено към покрайнините на населените места. От там информират още, че на 14-15 септември Регионалното депо ще извършва прием на отпадъци без такси, но само за кампанията „Да изчистим България заедно“.

В Община Исперих ще чистят в местността „Сборяново“.

В град Кубрат ще бъдат почистени Лесопарк „Черното лале“, СУ „Христо Ботев“, зелени площи. Очакваният брой на доброволците е 150 човека.

В Община Завет ще се почистват обществени места, паркове, градини, озеленени площи, междублокови пространства, дворове на фирми, училища и детски градини, находящи се на територията на общината.

В Община Лозница в кампанията ще се включат 14 населени места на територията на общината, като очаквания брой на доброволците е около 130 човека, които ще почистват зелени площи по улици и около детски градини, училища, читалища, детски площадки.

В Община Самуил ще бъдат почистени зелени площи и детски площадки във всички населени места в общината.

В град Цар Калоян и в селата Езерче и Костанденец ще бъдат почистени централните части.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов случай на насилие над дете

Домашно насилие разследват полицаи от Кубрат. Сигналът е подаден късно снощи от 48-годишен мъж от кубратското село Беловец, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. По думите му, 34-годишен баща е ударил шамар на 4-годишния си син, обиждал го и го псувал в дома им. Очевидецът е завел детето в къщата на баба му по майчина линия...

публикувано на 17.10.19 в 10:01

Връщат деца в класните стаи

Увеличава се броят на децата, върнати в училище в Кубрат, както и на тези, които допълнително са привлечени. Положителни са тенденциите в Кубрат по отношение на ранните бракове в социално уязвимите групи. Това съобщи за Радио Шумен д-р Надие Карагьозова от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. По..

публикувано на 16.10.19 в 10:06

Мъж пострада на мотошоу

29-годишен мъж от София пострада по време на мотошоу в Лозница, съобщават от разградската полиция. Инцидентът станал около 18 ч. вчера   на паркинга на Градския стадион. По време на изпълнение на акробатичен номер състезателят паднал от мотоциклета и счупил раменна става. Откаран е в болницата в Разград, където е настанен за лечение без опасност..

публикувано на 16.10.19 в 09:46

Елен предизвика катастрофа

66-годишен мъж пострада при пътно-транспортно произшествие по пътя Разград – Самуил. Около 20.10 ч. на 14 октомври 28-годишна водачка на „Фолксваген Пасат“ блъска внезапно излязъл от гората на пътя елен, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в „Хонда Кончерто“, управлявана от мъжа от село Мортагоново. Пострадалият е откаран с комоцио..

публикувано на 15.10.19 в 10:12

Сеят есенници в Лудогорието

Близо 300 000 декара с есенници са засети до момента в Разградска област, сочат данните на Областната земеделска дирекция, цитирани от БТА. Масивите с пшеница са над 192 000 декара, а засетите с ечемик площи са повече от 30 800 декара. Полетата с маслодайна рапица са над 73 900 дка. Приключва кампанията по прибирането на реколтата от царевица...

публикувано на 14.10.19 в 16:01

Питбул нахапа баща и син

Баща и син пострадаха, след като 46-годишен мъж насъска питбула си срещу тях. Инцидентът се е разиграл в лознишкото село Сейдол, където нападателят в явно нетрезво състояние влязъл в пререкание с 48-годишния баща и 26-годишния му син. С нож нанесъл порезна рана във врата на младия, а след това насъскал кучето си, което нахапало двамата по..

публикувано на 14.10.19 в 11:00

KUBRAT в Кубрат

Цветен надпис „KUBRAT“ вече краси центъра на града. Буквите са цветни и високи един метър. Въпреки противоречията в социалната мрежа за това, че е изписано името на града с латински букви, цветното съоръжение набира популярност и вече се превърна в едно от любимите места за снимки и селфита в лудогорския град. Изграждането на атрактивния надпис..

публикувано на 14.10.19 в 09:35